Milton Bastos újra Magyarországon

Ismét hazánkba látogat a többszörös brazil jiu-jitsu világbajnok, Milton Bastos!


Az Idependent MMA meghívására újra Magyarországra látogat a többszörös brazil jiu-jitsu világbajnok, Milton Bastos!


Márciusban már megtapasztalhattuk, hogy milyen egy többszörös Világbajnoktól tanulni a jobbnál-jobb technikákat. Aki ott volt az elsőn, annak nem kell túl sokat ecsetelni, hogy mire is számíthat majd október 8-án vasárnap. A legapróbb részletekig kielemezett (a legjobbak ellen is bizonyított) technikák, és egy végtelenül barátságos edző.


A márciusi látogatás és szeminárium egyik apropója volt, hogy az Independent MMA csatlakozott az Ares BJJ lánchoz, melynek, több mint 30 iskola képzi a magját, és az alapítók közt van Milton Bastos is. Erről és a tervekről is kérdeztük Tolnai Dávidot.


ellenfelem.hu: - Hogy sikerült felvenni a kapcsolatot Miltonnal?


Tolnai Dávid: - Szerettünk volna valami újabb stílusú (new school) brazil Jiu jitsu-t népszerűsíteni itthon. Természetesen nekem azonnal Milton ugrott be, így írtam is neki egy e-mailt. Nagyon laza és nagyon együttműködő választ irt rá.


e.: - Milyen voltak az első benyomások a márciusi látogatásakor?


T.D.: - Milton személyisége is már magában egy csoda... erre még rájön egy zseniális jitsu is,tehát vétek lett volna ezt nem bemutatni a nagyérdemű közönségnek. Olyan technikákat mutatott,hogy kb életünkben nem láttunk ilyet,vagy ehhez hasonlót. Plusz még ahogy ezt előadta és megtanította (akár egyenként) mindenkinek...na az nagyon nagy élmény volt.



e: - Nem csupán tudás terén volt gyümölcsöző az első szeminárium, hiszen elkezdtétek a közös szakmai munkát is, aminek jegyében csatlakoztatok az Ares BJJ-hez. Mesélnél erről?


T.D.: - Az Ares BJJ-hez való csatlakozás már az első videóbeszélgetések után megtörtént. Kaptunk szerződést,ami már december óta elő volt. A további közös szakmai munka nagy vonalakban annyi,hogy amikor ő Európában jár,mi mindig találkozunk.(ha verseny,ha szeminárium,ami nála kb azt jelenti hogy 1-2havonta ide utazik Európába). Hála Istennek napi kapcsolatban vagyunk,így ha bárhol elakadnánk a szakmai részében,azonnal keresem a jobbnál jobb kérdéseimmel.


e: - Számos kiváló fekete öves van az Ares égisze alatt, elég csupán az alapítók közül Samir Chantre vagy Osvaldo Queixinho nevét említeni. Tervezitek esetleg, hogy közül is akár ellátogat valaki majd hozzánk?


T.D.: - Igen,ismerjük Samir és Osvaldo munkásságát is,kiváló professzorok és volt szerencsém találkozni Osvaldo-val is Barcelonában,de egyenlőre még csak szóban forgó téma az hogy egyszerre látogassanak meg minket. Meg hát valljuk be őszintén,a mi kis mesterünk azért mégiscsak a Milton. ;)