Cage Fight Series 8 - Szép emlékek Grazból

Ahogy azt múlt heti bevezetőnkben is olvashattátok 4 év után ismét ketrecharc gálát láthatott a sportszerető közönség, és a főszereplők közt voltak magyar harcosok is!

[caption id="attachment_18620" align="aligncenter" width="504"] Filó Andor értékes győzelmet aratott visszatérése után másodszor is![/caption]

Több magyar harcosért is szoríthattunk a szombat esti Cage Fight Series 8 gálán. Az esemény különlegességét az fokozta, hogy ezen az estén lépett utoljára ketrecbe az osztrák-magyar Nándor Guelmino! Ellenfele a volt UFC-bajnok Rico Rodriguez volt.


A Warriors Promotion-nek köszönhetően négy magyar harcos -  Filó Andor, Balázs Zsolt, Buzás Levente,  Lepsényi Zoltán (Turai Zoltán helyett) - indult hazánkból Grazba, hogy ketrecbe léphessen a Cage Fight Series 8 gálán. Továbbá ott volt még az immáron osztrák színekben versenyző Horváth Benjámin is.


Az este -sajnos- egyetlen magyar sikerét a legrutinosabb harcos, Filó Andor aratta, aki azonban nem kis skalpot gyűjtött be. Mario Wittmann személyében egy jóval fiatalabb és papíron esélyesebb versenyzőt sikerült a második menetben TKO-val felülmúlnia! Visszatérése óta a második győzelmét aratta zsinórban a szegedi harcos!


A mérkőzést itt tekinthetitek meg:

https://youtu.be/5PI3QnDlmb8

 

A várva várt főmérkőzésen a hatalmas ovációval köszöntött visszavonuló - UFC-t és Strikeforce-ot is megjárt - Nándor Guelmino és az korábbi UFC-bajnok Rico Rodriguez találkozott egymással. Az osztrák-magyar legenda aktív karriertől való búcsúzását sajnos vereséggel zárta, de keserűségre semmi oka, hiszen európai szinten is kimagasló pályafutást tudhat magáénak.


"Egy jó mérkőzés volt. Sparringoltam már vele korábban, akkor jóval könnyebb dolgom volt, de ez egy mérkőzés és nem sparring. Gyorsabban reagált és nagyon jó szeme van. Elégedett vagyok a teljesítményemmel. Jól éreztem magam és nem vagyok elkeseredett, hogy nem sikerült nyernem,  egy szép befejezés volt egy legenda ellen. 



Ugyan későn kezdtem ezt a sportot (2002-ben), de megéltem az álmaimat. Nem számoltam vele, hogy ennyi mindent el tudok majd érni." - nyilatkozta Nándi a GNP.de portálnak a mérkőzés után.


Arra kérdésre, hogy vajon lesz-e még visszatérés azt válaszolta, hogy biztosan nem. Elmondása szerint a munka mellett már csak a családra szeretne koncentrálni.


Gratulálunk mindenképpen ehhez az eredményes sport-karrierhez és minden jót kívánunk Nándinak ezúton is!