Harcosok mozija - Vasakarat

Harcosok mozija! Vinny Paz története egy valóban nem mindennapi élettörténet! Nagy kilátások, tragédia, majd ismét a csúcsra jutás! Valódi dráma!


A harcosok mozija sorozatunk ezen részében a hazai mozikba Vasakarat címmel kerülő "Bleed For This" című filmet ajánljuk, mely arról a Vinny Pazienzáról szól, aki a ’80-as években hatalmas reménységként tűnt fel a boksz világában. Sikeres amatőr pályát futott be, gyakran szerepelt a tévében, mielőtt '83 nyarán profivá vált volna. Hamar megszerették a négy év alatt 22-1 mérleget felállító, kemény stílusú bunyóst.


Pazienza 1991-ben megnyerte az első junior középsúlyú világbajnoki övét, de alig egy hónapra rá aztán megtörtént az elképzelhetetlen: beütött a tragédia. Vinny Paz ugyanis súlyos, frontális autó-balesetet szenvedett, melynek során eltört a nyaka. Egy kórházi ágyban ébredt, bal oldalát nem érezvén.




[caption id="attachment_18593" align="aligncenter" width="504"]harcosok mozija - Vinny Paz vs Roberto Duran Vinny Paz vs Roberto Duran[/caption]

Pazienzának ekkor azt mondták az orvosok, hogy már az is kész csoda lesz, ha valaha is újra lábra áll. Csodával határos módon egy hét múlva otthon volt és visszatérését tervezte! A 29 éves “Pazmániai Ördög” rácáfolt mindenkire és elképesztő akaraterőről téve tanúbizonyságot nemhogy újra megtanult járni, de tizenhárom hónappal később még a szorítóba is visszatért, ahol ráadásul egy későbbi világbajnokot vert meg.


A sport világának egyik leghihetetlenebb, a semmiből történő visszatérése során Pazienza nem csak, hogy ismét világbajnok lett, de a legendás Roberto Duran-t is megverte, ráadásul kétszer is. Karrierjét két évtizednyi bunyó után, két súlycsoportban is övet szerezve, 2004-ben fejezte be, 50-10-0 mérleggel, 30 kiütéssel a háta mögött!