Meszlényi Gábor – Közönségsiker Hollandiában

Kemecsei Bálint, a Militans MMA csapatának vezetője és Meszlényi Gábor (a VI-GO SE edzője) Hollandiában járt, ahol is egy igen komoly rendezvény fő mérkőzésén vettek részt!

Meszlényi Gábor


A történet érdekessége, hogy Karacs Attila óta nem mérkőzött kint magyar harcos K-1 "A" osztályban és bár megosztott pontozással a hazai sztárt hozták ki, Gábort állva tapsolták meg a nézők. Következzen Kemecsei Bálint beszámolója az előzményekről, a meccsről és a folytatásról!


"A lehetőség, hogy Meszlényi Gáborral Hollandiában, ’A’ kategóriás fő mérkőzést vívjunk, az előző vasárnap érkezett. A jó barátom és promóter-társam, a holland küzdősport élet egyik igazi nagyágyúja, Clyde Van Dams szólt, hogy -81 kilogrammban lenne lehetőség Utrecht-ben küzdeni. Clyde az ügyben járt a múlt héten Magyarországon, hogy a FLEX Super Fights League nevű sorozatát Budapestre hozza, ugyanis együtt fogjuk megszervezni ezt a gálát a Madárfészekben június 2-án.


Gabóval az azelőtti nap ismerkedett meg, amikor is a Militans MMA és a VI-GO SE együtt képviseltette magát Esztergomban, majd pedig Szlovákiában egy K-1, utána pedig a határon túl, egy boksz gálán is. Nagyon tetszett Clyde-nak, ahogyan Gabó, mint edző dolgozik, és le volt nyűgözve milyen tehetséges fiatal tanítványai vannak. Majd meséltem neki milyen kiváló versenyző ő maga is, aki régóta megérdemel már egy komoly külföldi lehetőséget.


Ez a lehetőség pedig látszólag a semmiből, de el is érkezett… Másnap jött az említett telefonhívás Hollandiából, hogy várnak minket szeretettel Utrechtben! Gabó azonnal igent mondott, hiszen élete nagy álma volt egy ilyen holland megmérettetés.


Csütörtökön már repülőre is szálltunk és a súly is rendben volt szerencsére, hiszen edzésben volt Gábor. Clyde Van Dams háromszintes lakásában aludtunk mind a négy napon, aki szenzációs házigazda volt. A pénteki mérlegen megismertük személyesen az ellenfelünket is és megtudtuk, hogy egy harmincmérkőzéses gála fő meccsét vívjuk majd a Cool Gym holland muay-thai bajnoka, Amir Lotfi ellen.




[caption id="attachment_18976" align="aligncenter" width="504"]Meszlényi Gábor Clyde Van Dams, Kemecsei Bálint és Meszlényi Gábor[/caption]

Lotfi rengeteg komoly gálán ütött már ki komoly ellenfeleket, többek között a SuperKombat sorozatban is. Egy rutinos, igazi ’A’ osztályú holland erőgép ő. De tudtuk, hogy Gabó meg tudja verni, és alig vártuk, hogy végre szombat este legyen.


Másnap 23 óra fele el is jött az időnk. Készen álltunk arra, hogy történelmet írjunk, és első magyarként nyerjünk fő mérkőzésen Hollandiában, ’A’ kategóriában. Az első menetet egyértelműen megnyertük. Gabó irányított, és többször leküldte bivaly erős ellenfelét (bár számolás nem volt). A második bár szorosabb volt, de úgy éreztem szintén a miénk és lehetett érezni Lotfinak nagyon nem ízlik Gabó stílusa és a taktikánk is remekül bevált.


Az egyenesek voltak a legnagyobb fegyvereink, valamint néhány látványos technika is elsült, például egy balta-rúgás fejre. Azt azonban érezni lehetett, hogy a marokkói-holland srác ereje továbbra is veszélyes. A harmadik menetben tudta a hazai kedvenc, hogy jönnie kell és remekül bírta kondival. Az első egy perc a miénk volt, a menet második fele viszont az övé.


Jött az eredményhirdetés és tudtuk, szoros összecsapáson vagyunk túl. A mérkőzés tempója hihetetlenül magas számon pörgött és a nézők hangzavarától esély sem volt, hogy Gabó füléig eljusson bármilyen utasítás. Elképesztő hangulat volt! Az eredmény és a háború vége megosztott pontozással a helyi favorit javára dőlt el.




[caption id="attachment_18978" align="aligncenter" width="504"]Meszlényi Gábor és a csapat a gála után A csapat![/caption]

Azt hiszem, ha a meccs semleges pályán van, akkor nyerünk, de nem vitatkoztunk az eredménnyel, hatalmas gratuláció jár Amirnak, aki a marcona, csupa izom külső ellenére egy igen kedves ember és remek "táncpartner" volt. Igazi közönségmeccset csináltak Gabóval, aki egy biztos - nem vesztesként hagyta el a szorítót!


Egy hatalmas kupa mellé egy álló tapsvihar várta őt a meccs után. Bizony a helyi holland közönség állva tapsolta ezt az óvári fiatalembert, gyönyörű volt látni! Ringből kijőve jöttek a fotók a nézőkkel, akik mind gratulálva jöttek oda hozzánk. Clyde pedig annyira elégedett volt Gabó teljesítményével, hogy hamarosan ismét visszatérünk, valamint egy remek orosz ajánlatot is kaptunk már a helyszínen.


Clyde-nak ringbe lépett még egy versenyzője is, akit managel, Yusuf Noori személyében, akinek szintén megtiszteltetés volt a sarkában állni. Egyhangú pontozással nyertük meg azt a meccset. Összességében egy páratlan hétvége volt ez, és sikerült elérni a célt - Gabó berúgta az ajtót és megmutatta mire képes a magyar küzdősport még a legnagyobb szinten is.


Két hét múlva ismét visszatérek majd Hollandiába, amikor is három fiatal magyar harcossal igyekszünk majd győzedelmeskedni ’C’ és ’B’ kategóriában. Két ízben a Militans csapata már diadalmaskodott ugye a K-1 fellegvárában és ez így lesz majd újra 28-án is.


Ami pedig Gabót illeti, a jó néhány külföldi csata után, legközelebb a saját gáláján vesz majd részt itthon, amikor is május 27-én a Vi-GO SE legújabb eseményén vív majd ismét fő meccset.


https://www.youtube.com/watch?v=EwHSsUw93-E

Köszönjük a beszámolót, gratulálunk és további sok sikert kívánunk a magyar harcosoknak!