Vidákovics Patrik - Thaiföldi napló

Thaiföldi napló! Vidákovics Patrik készüléséről, terveiről, gondolatairól új rovatunkban mindent megtudhattok!

Thaiföldi napló Patrik lead cover

A thaiföldi napló vezetésébe az ellenfelem.hu javaslatára fogtam bele, és részletesen be fogok számolni benne edzéseimről, meccsekre való készüléseimről, magukról a meccsekről és egyebekről. Vagyis a kint létemről minden fontos információt megtudhattok!


Harmadik hete, hogy visszajöttem Thaiföldre, a Phuket Top Teamhez. Még mielőtt kijöttem volna, eléggé nehézkes volt felvenni a klubbal a kapcsolatot, mivel ritkán kaptam választ az e-mail-jeimre tőlük. Felhívtuk őket otthonról, majd akkor közölték, hogy elég ha kiutazok, és bemegyek az irodájukba, majd ott adnak információkat.


Így egy kicsit „vakon” utaztam ki, úgy voltam vele, hogy majd kint alakulnak a dolgaim. Így is lett.


Odaértem 14 órás repülőút után, a szállást el is tudtam foglalni, majd kaptam is később az e-mailt a tulajdonostól a szerződéssel kapcsolatban. 1 éves szerződést ajánlott, amiben szerepel:


- Ingyen látogathatom edzéseiket
- A klub promotál a különböző internetes portálokon
- Meccseket szerveznek.


Ennek fejében:


- A klub által szervezett meccsdíjak bizonyos százalékát a klubnak kell adnom
- Nem edzhetek Phuketen másik küzdősport klubnál.


Nem sokat vacilláltam rajta, ugyanis 2 hónapot már eltöltöttem a Top Teamnél, és pozitívan vélekedek a klubról.

Így hát belevetettem magam az edzésekbe már a következő napon. Tudtam mire kell számítanom, a páratartalomnak köszönhetően az első pár hét kemény megpróbáltatás lesz. Az thai edzők már ismertek, éreztem rajtuk, hogy adnak időt visszaszokni, főleg, hogy hosszú ideig náluk leszek.



Első héten minden alkalommal nagyon kimerültem, már a pajzsozások első menetében elment az erőm, bár tudtam, hogy ez lesz várható.


Részt vettem szerdai napokon a teljes erejű sparringokon. 10 x3 perces meneteket bunyóztunk, nyilván akivel azonos kategóriájúak voltunk, azokkal jobban meghajtottuk. Ezeket az edzéseket tartom a leghasznosabbnak, ugyanis több féle stílussal találkoztam, és majdnem hogy éles küzdelemként mentünk.


Arthur Sorsor, akinek a segítségével kijutottam, jelezte, hogy -80 kg-ban tudnék bunyózni Kínában a WLF szervezetnél, a nagy ütőerejű Lia Dicheng ellen. Gondolkodás nélkül elvállaltam, ugyanis ez már egy jó kiugrási lehetőség a nemzetközi színvonal fele, valamint a kínaiak nagy gálákat szoktak szervezni. Ami még érdekes, hogy Arthur jelezte, hogy a WLF-ben a kesztyűk, amiket szoktak adni, nagyon át van ütve, úgyhogy készüljek több ütéssel.


Megbeszéltük a TopTeam-es edzőkkel, hogy egyelőre még nem pajzsoztatnak, nem akarják, hogy kiégjek egy hónappal előtte. Egyelőre csak futok, zsákolok, és sparringolok.


Ami még nagy segítség a felkészülésembe, hogy a párom kijött utánam, egy hotelba fog dolgozni managerként. Az, hogy megtudom vele osztani a gondolataimat, és bármikor támaszkodhatok rá, nagyon sokat jelent. Amikor épp meccs előtt, vagy edzések után épp antiszociális vagyok, tudja, hogy kell kezelni, tudja, hogy akkor épp hagyni kell a magam kis világában.




[caption id="attachment_19029" align="aligncenter" width="504"]Thaiföldi napló - Patrik és Pascal Pascallal[/caption]

Az edzések során sikerült összeismerkednem Pascal Schrodttal. Pascal a Phuket Top Team élversenyzője, a németek egyik legjobb 70 kg-os bunyósa. Amikor a GLORY épp Kínában lett szervezve, nyert is mérkőzést. Sokat sparringoltunk együtt, és mivel ő már régóta kint van, mondta, hogy szeretne segíteni, hogy előbbre jussak. Megbeszéli hogy a BOOSTER-rel, hogy szponzoráljanak, illetve segít a meccsszervezésekben.


Összegezve az elmúlt 3 hetet:


Az edzések fokozatosan egyre jobban mennek, egyre koncentráltabb, és magabiztosabb vagyok. Habár vannak hullámvölgyek, a hetek közepén, vagy a végén mindig egy kicsit visszaesek, amikor gyengének érzem magam, a sparringokon nem vagyok túl éles, több ütést bekapok, de ezeket a hétvégén kipihenem és a következő hetet annál erőteljesebben bírom kezdeni.


Rengeteg új embert megismertem, sikerült már jó kapcsolatokra szert tenni, és úgy érzem egyre többen kezdenek itt elismerni.