IFMA VB 2018 Cancún - Spéth Norbi a finisben!

Spéth Norbi a rangos amatőr muaythai Világbajnokságon, a mexikói IFMA VB -67kg-os kategóriájának aranyáért meccsel ma este!


Az IFMA VB-n a mexikói Cancúnban a magyar csapat történelmet írt. Egy nagyszerű menetelés, több győztes meccs és két bronz után egy harcosunk, az elit "A" kategóriában versenyző Spéth Norbert - akinek pályáját évek óta szorosan nyomon követjük oldalunkon - azonban még mindig versenyben van. Sőt, mi több, ma este az aranyért lép ringbe a belorusz Dzimitry Varats ellen!


Villáminterjúnkban Norbi a meccsekről, a rá nehezedő nyomásról, súlya tartásáról és egyebekről is mesélt!


ellenfelem.hu: - Szia Norbi! Gratulálunk az eddigi meneteléshez! Hogy érzed, nagyobb most a nyomás, hogy csak te vagy versenyben és ráadásul az arany a tét?


Spéth Norbi: - Jól érzem magam, nem érzek extra nyomást, csak egyszerűen nagyon örülök, hogy a döntőben vagyok és lehetőségem lesz megtenni mindent.


e: - Sportpszichológussal is dolgoztok? Vagy inkább te "foglalkozol" magaddal ilyen téren?


SN: - Nagyon jó szakemberek vannak itt, de főleg magam rakom össze a dolgokat fejben, amiket jónak gondolok.


Mennyiben volt ez az IFMA versenyed másabb, nehezebb, mint B kategóriában? Mi volt a legnehezebb ebben az átállásban, ha volt bármi?


SN: - Én úgy érzem, hogy könnyebb volt abból a szempontból, hogy itt tisztább bunyókat hoznak, ami nekem is jobban fekszik. És a testvédő nélkül jobb, könnyebb a mozgás is.


e: - Holnap a nagy nap. Gondolkodsz már rajta, hogy mi jön utána? Vannak tervek? Vagy most ezen van a fókusz teljesen és "visszahúzod" magad, visszafogod a képzeleted, tervezgetést?


SN: - Egyelőre csak ide, erre, a döntőre koncentrálok.


e: - A Súlyoddal mi a helyzet? Nehéz volt így végig megállni, hogy ne csússzon be semmi "csaló"-kaja?


SN: - Igazából nem is értem, annyira beállt a súlyom. Valószínűleg az időjárás, a pára miatt rengeteget beszáradtunk és nagyon könnyen hozom a súlyomat. Tegnap este 69 kg voltam, amiből egy edzés után 66.5 lett. Tudok enni végig rendesen. Tervezek estére egy kis átmozgatást, alapos bemelegítéssel, 3x3 árnyékot és szerintem enni és inni is fogok tudni a holnapi mérlegelés előtt.


e: - Az idő-eltolódás mennyire tett be? A 7 óra különbség elég sok.


SN: - Ugyan körülbelül este 10 körül kerülök a ringbe, de szerencsére nem okoz gondot. Tudtam aludni a repülőn is és elég jól jött ki minden, így nem volt gondom az átátállással.


Köszönjük Norbi, hogy időt szakítottál ránk. Gratulálunk az eddigiekhez az egész csapatnak és szurkolunk neked tovább!