Vidákovics Patrik – Thaiföldi napló #3

Thaiföldi napló! Új hét, új napló-bejegyzés! Vidákovics Patrik készüléséről, terveiről, gondolatairól rovatunkban mindent megtudhattok! Következzen a harmadik rész!

Thaiföldi napló - Vidákovics Patrik lead cover

Egy hónap után!


Megkezdtük az utolsó két hetes felkészülést a kínai meccsre. Az új edző, aki velem foglalkozik Arunjit Chairt, vagy becenevén Neung (magyarul: első). Neung a TopTeam thai csapatának a fő edzője, ő szervezi a meccseket.


Mivel rengeteg nagy névvel foglalkozott, – Cris Cyborg, Thiago Tavares, Steve Banks – úgy voltam vele, hogy a legjobb kezekben leszek, ha felkérem őt, hogy készítsen fel a meccsre.

Neung nagyon céltudatos, és a maximumot hozza ki az emberből az edzések során. Meg is éreztem ennek hatását a pajzsozások alkalmával. Minden edzést fél órás pajzsozással kezdtünk. Közte volt háromszor 1 perc pihenő.


Nos, ezek a pajzsozások nagyon embert-próbálóak. A szüneteket kivéve megállás nélkül csináltatta velem a kéz – láb kombinációkat. Nem volt olyan pajzsozás, hogy ne küszködtem volna a kimerültséggel. Minden nap kétszer.


Nagyon lefárasztott, de kimerültségemben is csak arra gondoltam, hogy emiatt tudom majd a legjobb formámat hozni a meccsen, és azt a 3 x 3 percet a ringben annál könnyebb lesz végigcsinálni. Ahogy mondani szokták: „a sikernek nem titka, hanem ára van!”


Thaiföldi napló - Vidákovics Patrik a ring mellett

A pajzsozások során muszáj volt megtanulni a fókuszálást, mivel ha egy pillanatra is elkalandozok, már el is rontottam a kombinációt. Ugyanúgy, ahogy a meccsen is, a koncentrálás egy pillanatra se törhet meg. Ahogy a kezemet ledobom, vagy esetleg a tekintetem eltéved, kapom a combost, vagy fejrúgást.


Tehát nem csak az állóképességem, és az erőm nő a gyakorlások során, de a figyelmem ideje is kitolódik. Bár ez nagyon sok, kitartó munkával jár.


A pajzsozások során rájöttem még - amire Sensei Vancsik Nándor is mindig figyelmeztetett-, hogy a levegővételre is komolyan figyelnem kell. Minden egyes alkalommal, amikor egy picit távolabb került tőlem az edző, vagyis kaptam 1-2 mp pihenőt, vettem egy nagy, mély levegőt, amit hasba leszívtam.


Ezáltal, a savasodás, és a fáradtság is kitolódott, a koncentrációm is javult, illetve a gondolataim a helyén maradtak.


Sajnos az első hetes felkészülés végét betegség törte meg, ugyanis a pénteki edzéseket ki kellett hagynom, mivel ágynak döntött a láz, és két napig feküdtem. Igyekszem visszaszerezni az erőmet, hogy hétfőtől ismét nekilássunk a melónak.