Ez volt a Superfight Series Hungary

Superfight Series Hungary! Ez volt a nívós angliai brand első hazai bemutatkozása!


Ember tervez, Isten végez – szokták volt mondani és bizony, ez fokozottan állt a Superfight Series-t kis hazánkban meghonosítani hivatott első gálára. Igen sok cserére, beugróra volt szükség, néhány összecsapást pedig ezúttal véglegesen le kellett húzni a fight cardról az eredeti felálláshoz képest.


Mégis, a szervezők, Kispál Balázs és a Perfect Fight Club tulajdonosa, vezető edzője, Nagy Balázs mindent megtettek, hogy a kiesett felek helyett megfelelő, valószínűsíthetően izgalmas, magas színvonalú meccseket hozó srácokat találjanak. És ez sikerült is nekik!


Ocskai Dominik, Lénárt János, a román Sebastian Lutaniuc, Koczó Henrik, Vizi Dénes, Kalapos Dávid mind szinte az utolsó pillanatban vállalták a megmérettetést és egyikük sem vallott szégyent. Sőt! Lénárt nem sokkal maradt le a győzelemről, Lutaniuc keményen helyt állt, Koczó egy nagyon kemény és szoros meccsen, de nyerni tudott!


A tempó rögtön az elejétől adott volt – Szeredy Márton (Young Wolf Chief Gym/Lelekács Team) és Ajtai Benjámin (Star Gym), két 11-12 év körüli fiú hatalmas iramban kezdtek, végig izgalmas meccset hoztak, melyből Ajtai került ki győztesen.




[caption id="attachment_19450" align="aligncenter" width="504"] Tresó Roland és Lénárt János[/caption]

A versenyzésbe mindössze tavaly nyáron belekezdő Bódi Lajosnak ezúttal nem sikerült a bravúr, azonban tisztességgel helyt állt egy nagyon kemény meccsen az ukrán Vladislav Kabanov ellen, aki megosztott pontozással vitte a találkát.


A Lelekács Csabával körülbelül szeptember óta együtt dolgozó Udovecz Miklós fergeteges KO-t mutatott be Soros Dávid ellen, így a korábbi FLEX Talen Cup-on és a WFC versenyen hozott izgalmas győzelmei után ismét egy szépet produkált a közönség legnagyobb örömére.


Seffer Tamás nem először találkozott Ocskai Dominikkal, aki – mint korábbi találkozóik alkalmával – ezúttal is mindent a ringben hagyott Tofi ellen, aki egyhangúan vitte a mérkőzést. Vizi Dénes (Star Gym) a felvezető mérkőzések közötti utolsó összecsapáson, egy nagyon kemény meccsen maradt alul az ukrán Maksim Drobotenko ellen, ezzel a mérleg pedig egy kicsit a nemzetközi harcosok irányába billent. Azonban hátra voltak még a főmeccsek!


A hatalmas tempó mellett nem is volt csoda, hogy igen hamar elértünk a főmeccsekhez, melyek sorát Tresó Roland és Lénárt János. Tresó egy nehezen kiharcolt pontozásos győzelmet aratott a még fiatal, kis klubnak mondható Dóka Team-es harcos, Lénárt János ellen, akinek több szép megmozdulása is volt, annak ellenére, hogy Gerendási Gábor és Dóka Tamás edzőkkel nem régóta dolgozik csak együtt.



A főmeccsek második ütközetén a gála egyetlen női párosítása következett, melyen a Taskó team-es Furó Virág idei svájci, franciaországi győzelmei után most hazai pályán tudott külföldi, egészen pontosan egy rutinos ukrán lány, Viktoria Korkoshko ellen győzelmet aratni.


A Vita Gym-es Szakolczai Martin sem épp könnyű ellenfélbe botlott, hiszen ha technikailag nem is voltak egy szinten, a román Sebastian Lutaniuc - a kis hazánk küzdősport berkeiben jól ismert Anghel Cardos tanítványa – egy rendkívül kellemetlen, menetelős, nyomulós, „tapadós” stílussal igyekezett nehezíteni Martin dolgát és a tiszta bunyót. De hiába. Martin pontokon elhozta nekünk ezt a meccset!


A másik ifjú Vita Gym-es titánnak, Csonka Daninak sem volt könnyű dolga, hiszen a Lelekács Team-et (Young Wolf Chief Gym) erősítő ukrán harcos, Bohdan Danilko komoly tempót diktált, párszor elcsípte Danit és rendre jobban jött ki több ütésváltásból is, amivel a pontozólapokon végül el tudta vinni az ütközetet.


Máris jött az IFMA magyar bajnok Koczó Henrik, aki az egyik legeredményesebb fiatal versenyzőnk, egy rutinos, veszélyes ukrán, Vladislav Yarmak ellen. Rendkívül szoros meccsen, igazi adok-kapok pillanatok és egy extra menet után Henrik szerencsére behúzta ezt a találkát pontokon!


Akár csak Koczó Henrik, Kalapos Dávid is menteni ugrott be az utolsó pillanatban és nem is akárki ellen ráadásul, hiszen az ukrán muay thai, kickbox és K-1 bajnok Ablez Nikitáról tudni lehetett, hogy nem csak fordított alapállása jelenthet gondot a ringben. A rutin, gyorsaság, precizitás kiegyensúlyozottan domináns győzelmet hozott a pontozólapokon Nikita számára, Dávid pedig hatalmas szívről, törhetetlen szellemről tett tanúbizonyságot!




[caption id="attachment_19452" align="aligncenter" width="504"] Tóth Csaba![/caption]

Következett Szána Patrik, egyik legeredményesebb ifjú versenyzőnk, a szintén igen nehéz stílusú, sokrétű és kemény Pavelko Zahar ellen. A többszörös ukrán muay thai ill. kickbox/k-1 bajnok nem egy nehéz pillanatot okozott, de Patrik végül megosztott pontozással, hatalmas csata után behúzta a találkát!


Tóth Csaba nagyon technikásan, okosan védekezve, kemény menetelések és a kontroll területén mutatott dominanciájának köszönhetően, egy szoros meccsen győzte le pontokon végül IFMA VB ezüstérmes, ukrán muay thai és K-1 bajnok ellenfelét, Oleg Konyushkevicet!


A főként MMA-ban induló, de korábban már muay thai meccsen is megvillanó Kiss Balázs nagyon szép, technikás, kimért meccsen, magabiztosan hozta a meccset, a nagy szívet és igazi küzdőszellemet mutató román Sebastian Lutaniuc ellenében.


Jött a várva várt főmeccs, melyen Bereczki Dominik, a Perfect Fight Club harcosa, többszörös amatőr muay thai bajnokunk, válogatott kerettag találkozott az idén WKA British Open-t behúzó lengyel Oswald Paprockival! Paprockira sokat kellett várni. Késett a mérlegelésről, a gálára sem feltétlenül a kívánt időben ért oda, Dominik pedig úgy gondolta, hogy ilyen modortalanságok után nem marasztalja sokáig „vendégét”, akit nem, hogy az első menetből, de az első percből se engedett kijutni! Fergeteges, az estet igazán megkoronázó KO győzelme nyomán a Madárfészekben összegyűlt küzdősport-rajongó közönség felrobbant!


Rengeteg sérülés, betegség, nehézség után állt össze a fight card és vehette fel végleges formáját az első Superfight Series gála, mellyel végül igazán elégedett lehetett minden kilátogató rajongó!


Köszönjük a szervezőknek, Kispál Balázsnak, Nagy Balázsnak, akik egy igazán színvonalas, hangulatos, magas színvonalú gálát hoztak össze a küzdősportok szerelemesei számára Október 27-re!


A felvezető mérkőzéseket az FS Media csatornáján, az alábbiakban tudjátok megnézni!

https://www.youtube.com/watch?v=s1TtaxTsVAg

Itt pedig a gála meccsek!

https://www.youtube.com/watch?v=hxYp1sK8Sck