Kemposok a birkózó-táborban

kemposok-a-birkozotaborban

Augusztus hónapban a Gáncs Ferenc 4. danos mester által irányított székesfehérvári Zen Bu Kan Kempo SE 15 sportolója vett részt a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által meghirdetett birkózó táborban. Az Erzsébet-tábor programba pályázat útján kerültek be a fehérvári kempos gyerekek, és a program keretében kedvezményesen vehettek részt, az 1 héten át tartó táborban Zánkán.


"A birkózó tábort Komáromi Tibor világbajnok és olimpiai ezüstérmes birkózó vezette, az edzéseket ő, illetve az ország különböző részeiről érkezett, elismert utánpótlásedzők irányították.


Napi két edzésen vettek részt a fiatalok, az edzésekről elmondható hogy nagyon színvonalasak voltak és nagyon jó hangulatban teltek. A délelőtti edzések technikai jellegűek voltak, olyan földre-viteleket, átfordításokat tanultak a gyerekek, amit a kempo szabályrendszerben is alkalmazhatnak. A délutániak tréningek főleg állóképességi, erőnléti illetve ügyességi gyakorlatokból álltak és az edzők alaposan megizzasztották a srácokat.


Úgy gondolom, hogy a tábor nagyon hasznos volt a résztvevő kempos gyerekeknek és az őket kísérő edzőknek is, rengeteg technikát, gyakorlatot, edzésmódszert sajátíthattunk el.


A birkózó csapatnak ezúton is köszönjük, hogy ilyen barátian fogadtak minket, akik egy másik stílusból érkeztünk, köszönjük a remek edzéseket és reméljük jövőre ugyanitt találkozunk."


Az ellenfelem.hu köszöni Polgár Tamásnak beszámolóját! Szintén csak remélni tudjuk a legjobbakat és kívánjuk, hogy jövőre is el tudjanak menni a táborba, valamint egyéb jó lehetőségek is adódjanak számukra!