Ma kezdi küzdelmeit boksz-válogatottunk az Ifjúsági Olimpián!

nanjingboxifjolimp

Ma kezdheti meg küzdelmeit a második Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok keretein belül az  ökölvívó válogatottunk a kínai Nanjingban, ahol is 60 férfi (10 súlycsoport), és 18 hölgy (3 súlycsoport) áll rajthoz a végső győzelem reményében.


Három magyar versenyzőnk is ott lesz, akik a szófiai kvalifikációs világbajnokságon, a várakozásokat túlteljesítve, kijutottak a távol-keleti ötkarikás eseményre. A három magyar induló: az Egri Sportiskola könnyűsúlyú versenyzője, Könnyű Richárd, a Ring SC Kaposvárt erősítő kisváltósúlyú Tóth Richárd, valamint a DVSC-s szuper-nehézsúlyú Komor László vághatott neki a nagy kalandnak, éspedig Dr. Kovács László szövetségi kapitány vezetésével.


A mai napon, 10:15-kor kezdődő küzdelmek során Könnyű a nagy tehetségnek tartott, de a vb-n egyszer már megoldott mexikói Zapeda Segura William ellen meccsel (magyar idő szerint 10:15-kor), Tóth a szófiában szoros csatában legyőzött török Avci Furkannal csap össze (14:00), míg Komor a hozzá hasonlóan vb-bronzérmes orosz Marat Kerimkhanov-val száll szembe (15:45).


A mai párosítások:


10:15 Zepeda Segura William (MEX) – Könnyű Richárd (HUN)

14:00 Tóth Richárd (HUN) - Avci Adem Furkan (TUR)

15:45 Komor László (HUN) - Kerimkhanov Marat (RUS)

A mérkőzéseket ITT követhetitek nyomon!

/A Magyar Ökölvívó Szakszövetség hivatalos weblapja nyomán/


FRISSÍTÉS:


Könnyű Richárd kitűnő boksszal, egyhangú pontozással 3-0-ra nyert mexikói ellenfele ellen 60 kilogrammban és ezzel bejutott az elődöntőbe a nanjingi Ifjúsági Olimpián!


Tóth Richárd sajnos egyhangú pontozással 3-0-ra kikapott a török Adem Furkan Avcitól a 64 kilósok selejtezőjében, így nem jutott be az elődöntőbe. A torna azonban még nem ért véget számára, ugyanis a játékok sajátossága, hogy az ötödik helyért is rendeznek mérkőzést.

Komor László plusz 91 kilogrammban szintén egyhangú pontozással 3-0-ra kikapott az orosz Marat Kerimcsanovtól, így nem jutott az elődöntőbe. Akár csak Tóth, ő is folytathatja még az ötödik helyért.