A Száz Küzdelem Éjszakája

A Száz Küzdelem Éjszakája elnevezésű rendezvény stílus és szervezettől függetlenül kíván lehetőséget biztosítani a karate gyakorlóinak a testi és lelki erejük megmérettetésére, a közösség és a karate szellem valamint az összetartozás érzésének erősítésében. A detki sportcsarnokban október 25-én, szombaton sorakoznak fel majd a harcművészek.


detk


A menetek: 2 perces, dojo kümite rendszerű küzdelmek sorozatával, feladásig küzdenek a résztvevők. Aki feladja, az felemelt kézzel kisétál a bírói asztalhoz ahol leveszik a karszalagját és kitöltik az oklevelét, beírva a teljesített menetszámot. A menetek között 10 másodperc áll rendelkezésre az új ellenfél kiválasztására. Minden 20. menet után 10 perc szünet áll a versenyzők rendelkezésére. Ezen kívül csak feladással vagy a bírók utasítására lehet/kell elhagyni a küzdőteret. A küzdelem szabályai: fejet kontrolláltan érintéssel lehet támadni, frontális rúgás tilos, a testet full-kontakt jellegűen az általános rúgásokkal, ütésekkel támadhatják. Lábsöprés, gáncs, kis ívű dobások, földre vitel valamint az ezt azonnal követő kísérő technika megengedett. A kontroll nélküli túl agresszív vagy szabálytalan versenyzőket kizárják. 




A küzdelem alatt a versenyzők általában érzik és tudják ki a jobb, azaz ki nyerte a menetet …de itt nem a menet megnyerése vagy a találatok szerzése a cél. Önmagunk legyőzése és a küzdelmek tisztességes, becsületes harcosokhoz méltó végigküzdése és ezáltal saját gyengeségünk legyőzése a lényeg. A küzdelmek elején elég sűrűn leszünk a küzdőtéren. Ez fokozott figyelmet és a nagy ívű technikák mellőzését igényli, de ez a 20. menet környékén már nem lesz gond. A küzdelmek alatt végig bírók lesznek a küzdőtéren, és közbelépnek, ha kell. Ha pedig valaki megsérül vagy megtör a küzdelem alatt, az kifordulással vagy talaj érintéssel jelzi a partnerének, hogy feladja – tudtuk meg a verseny szervezőjétől, Veréb Zoltántól.



A küzdelmek alatt a védőfelszerelések kötelezők : seiken, mell, lágyék, fogvédő, lábszárvédő. Ezek a helyszínen is megvásárolhatók. Végig mentőorvosi ügyelet áll fenn, azoknak a versenyzőknek akik végeztek természetesen folyadék utánpótlással és édességekkel szolgálnak.


Az utolsó 5 küzdő, valamint a legtechnikásabb, és a legsportszerűbb küzdő kupát, a többiek oklevelet kapnak.


Részvételi díj: 2500-ft / fő.
A résztvevők száma a hely miatt korlátozott max: 200 fő.
Nevezés:  Veréb Zoltán Tel: +36 20 575 69 94

Rendező : Karácsondi Sportegyesület karate szakosztály: Suzume Dojo.

Jelentkezési határidő:  Október 18.

/forrás: faceportal.hu/