Bemutatkozik a Red Corner Fight Club

Dudás Attilával készített interjúnk keretén belül bemutatkozik a Red Corner Fight Club, és Attila beszél még a RCFC-ben készülő tehetségekről is, akikre érdemes lesz a jövőben jobban odafigyelni.


10360705_296241650550915_6507836229800308154_n


Ellenfelem.hu : Miért pont a küzdősportok? Mikor és milyen indíttatásból léptél az edzői pályára?


Dudás Attila: 12 évesen kezdtem küzdősporttal foglalkozni. Elsőként 6 évig kick-boxoltam, majd 18 évesen ismerkedtem meg a SAVATE -tal, a francia boksszal, aminek a stílusa azonal megtetszett. Sajnos két-három év után a francia mesterünk hazautazott és Rimár Zsolttal oktattuk tovább a stílust. 2009 ben kezdtem el Brazilian Jiu Jitsuval foglalkozni ,mert egyre több versenyszámban megjelent a földharc, ami számunkra idegen volt. Sztraka Mihály mester iskolájában a Carlson Gracie teamben tanultam a jitsut Fodor Gábor "FOCZO" kezei alatt.


E.: Mutasd be a Red Corner Fight Clubot, az edzőket, versenyzőket, háttérembereket (menedzsment,támogatók) egy pár mondatban.

D.A.: A Red Corner Fight Clubot (19. kerület Kisfaludy utca 46. szám) idén nyáron nyitotta Szabó Zoli barátom. Brazil Jiu Jitsu, Savate, Grappling és MMA edzések folynak a teremben. A BJJ-t Veress Ákos oktatja, a Grapplinget Szabó Zoli,aki szerintem zseniálisan tanít valamint az állóbunyót a Savate-t én Dudás Attila. Sokat köszönhetünk Hostyánszki Krisztián barátomnak és tanítványomnak aki az xtrain.hu tulajdonosaként teljesen felszerelte az edzőtermünket a kettlebelltől kezdve a boxszzsákon át, TRX , súlymellények, gyakorlóbábuk ütő-rúgó pajzsok stb.


E.: Mik a tervek a jövőre nézve, illetve van-e olyan hír, amit szívesen megosztanál az Ellenfelem.hu olvasóival?


D.A.: Természetesen szeretnénk minél több nemzetközi versenyre kijutni, és minél jobb eredményeket elérni. A legközelebbi verseny a Harcosok klubja 14. fordulója, ahol Szalontai Gergő Bakacs Dezsővel, a pécsiek kiváló versenyzőjével mérkőzik meg K1 szabályrendszerben október 11-én, valamint ugyanebben az időpontban Polgár Ádám a  Pápán lép ketrecbe egy négyes tornán!


RCFC


E.: Kik azok az emberek körülötted jelenleg, akikben látod a nemzetközi profi sportkarrier lehetőségét?

D.A.: Szalontai Gergőt emelném ki, aki saját nevelésű tanítványom. 21 éves és itthon a K1 élvonalába tartozik. Nemrég igazolt hozzánk Polgár Ádám, akit gondolom nem nagyon kell bemutatnom azoknak, akik MMA-val foglalkoznak. Szerintem a magyar mezőnyben ő az egyik legtehetségesebb versenyző. Nálunk edz még Töreki Kyos László is, aki fontolgatja a visszatérését MMA szabályrendszerben. Nekik minden adottságuk megvan hozzá, hogy nemzetközi szinten is komoly sikereket érjenek el! Ezen a jövőben együttes erővel munkálkodunk Szandrával, illetve ezáltal az ellenfelem.hu csapatával.


E.: Tudjuk rólad, hogy edzőként inkább a minőséget, mint a mennyiséget tartod szem előtt. Kivel kapcsolatban és melyik sikeretekre vagy a legbüszkébb?


D.A.: Mivel 20 éve edzősködöm, számos bajnok került ki a kezeim közül, de a jelenlegi tanítványaim közül Szalontai Gergőre vagyok a legbüszkébb, aki Eb bronzérmes lett, valamint itthon számos prestige meccset nyert K1-ben. Többször megkapta a legtechnikásabb versenyző díjat és a közönség is nagyon szereti a bunyóját. Polgár Ádámmal nem olyan régóta edzünk eggyütt, de úgy gondolom vele is komoly eredményeket fogunk elérni.


Köszönjük Attila, és sok sikert kívánunk Neked és versenyzőidnek!


Bemutatnád Te is a csapatod? Várjuk jelentkezéseitek itt vagy a Facebookon.