Jön a Muaythai Mania 5 gála!

MuayThaiMania5header


Október 25-én, szombaton, újra átalakul a szentendrei kis csarnok edzőteremből csatatérré, természetesen a szó pozitív értelmében. A Muaythai Mania rajongói jól tudják mit jelent ez, hiszen immár az ötödik részhez, és a harmadik évfolyamhoz ért az egyetlen hazai profi muay thai gála sorozata.


Ezúttal is különleges élményben lehet része az arra kíváncsiaknak, hiszen idén Debrecen városa állít ki egy komoly kis csapatot, ringbe hívva a Budapest környékieket. Fiatal, de annál lelkesebb, és keményebb srácokkal lehet tehát megküzdenie a helyieknek, 3x3, illetve 5x3 percben, profi muay thai szabályok szerint.


További különlegessége a gálának, hogy a WMC, a Muay Thai Világtanács figyelő tekintete előtt zajlanak ezentúl az események, hiszen a rendezők megállapodást kötöttek Stephan Fox úrral a hazai profi Muay Thai fellendítéséről.


A Muaythai Mania így a WMC protokollba illesztett gála lett, hírt ad róla a WMC-média, és sor kerülhet ranglistázásra, Magyarországi WMC bajnok avatásra is!


MuayThaiMania5

A Muaythai Mania gála-sorozat történetéről


Skrobár Róbert szervező elmondta, megfigyelték, hogy ahol sok ember fordul meg, ott könnyen fel lehet kelteni a figyelmet a thai-box iránt. Bemutatókat tartottak iskolákban, majálisokon, autós találkozón, vásárcsarnokban, a siker pedig mindenhol osztatlan volt. könnyen be lehetett vonni az embereket - sokan videóztak, fotóztak, egy-egy ilyen esemény pedig komoly internetes visszhangot váltott ki.




"Innen jött az ötlet, hogy létrehozzunk egy olyan rendezvényt, amely bár kicsi, "mobil", de színvonalas, és be lehet vinni a médiába. Profi harcosok csapnak össze profi körülmények között, helyiek, esetleg "sztárfellépő, superfight-ján izgulhatnak a nézők." - mondta Skrobár Róbert.



Maga az esemény amolyan Muay Thai VIP-gála - a harcosok meghívásos alapon, komoly szakmai mérlegelés után kerülhetnek a rendszerbe. A harmadik Gálán a Thai nagykövet is részt vett, a Thai Király kulturális küldöttjével.




"Eddig Szentendrén négy alkalommal rendeztük meg a Muaythai Mania-t, eseményenként kb. négyszáz néző, és rajongó előtt, azzal a céllal, hogy bevezessük a brandet, amely olyan jól sikerült, hogy felkeltette a Muay Thai Világtanács ( WMC) figyelmét. Kiss Márton Vidort és jómagamat meginvitáltak a krakkói EB-re! A rövid kis bemutatkozás elég komoly szakmai beszélgetéssé vált, aminek végén Stephan Fox, a WMC alelnöke örömmel üdvözölte a közös munka létrejöttét. Pokorádi Balázs az európai bírói szövetség főtitkáraként felügyeli az együttműködést, szervez, és az adminisztrációt is ellátja." - mondta Skrobár.