K-1 világbajnok lehet Kálucz Martin

kaluczmartin

Október 11-én Svájcban, a Fight 4 Glory nemzetközi küzdősportgálán a WKU K-1 világbajnoki címéért szorítóba lép a WKU MMA világbajnoka, a debreceni Kálucz Martin. Ellenfele nem más lesz, mint a K-1 szabályrendszerben már több világbajnoki címet is begyűjtő Beni „The Dog” Osmanoski.


ellenfelem.hu: - Idén volt egy törésed... Hogy van a kezed? Minden rendben? Mennyire érzed magad 100%-on?


Kálucz Martin: - Köszöntöm az ellenfelem.hu olvasóit! A kéztörésemmel sajnos sokat bajlódtam, még most sem tudom azt mondani, hogy 100%-os a dolog. De ez a sérülés egy hatalmas tanuló pénz volt! A bandázs használata igenis kötelező! Előtte kis kesztyű alá soha nem bandázsoztam és ennek is köszönhettem ezt a sérülésemet.


e: - Mesélnél egy kicsit a rehabilitációról és az edzésekre történő visszaállásodról?


KM: - Az edzésre visszaállás viszonylag könnyen ment, mert már nagyon hiányzott az edzés és ez adott egy kis plusz erőt. Viszont a különbség érezhető, mert a visszatérés elején a Crossfit edzésen amiből csak 2 kört bírtam, abból most már 5 kört lazán csinálok 30 kg-s mellénnyel.


e: - Változtattál a felkészüléseden valamit külön erre a meccsre?


KM: - Külön erre a meccsre nem készültem. Ugyanúgy elvégeztem a földharc edzéseimet, mert nem szeretném, hogy bármi a fősportágam, az MMA rovására menjen.


e: - Hogy érzed, sikerült alaposan felkészülni Osmanoskiból?


KM: - Az ellenfelemet az edzőm nézte meg és elemezte ki. A hallottak alapján nagyon erős, illetve ami érdekes, hogy a mérkőzései 75%-át kiütéssel nyerte. A mérkőzést nagyon várom és annak ellenére, hogy K-1-ben sok hiányosságom van, ígérem, hogy egy nagyon jó meccset fogok vívni és ki tudja, lehet lesz még egy WKU világbajnoki övem...


e: - Szeretnél még valamit elmondani vagy üzenni a rajongóknak, barátoknak?


KM: - Köszönöm Éltető Péter barátomnak, hogy segített a meccs létrejöttében, illetve csapatomnak, a Cutler Fight Team-nek a felkészítésben, valamint a Grizzly Grappling csapatát is köszönet illeti.


A gálán még két magyar versenyző lesz érdekelt, ugyanis Kálucz Martin mellett a többszörös világbajnok Éltető Daniella is a kötelek közé lép majd egy újabb világbajnoki címért (a WKU Thai Box profi világbajnoki övéért), Martin csapattársa, Véghi Csaba pedig superfightot bokszol.


Köszönjük Martin és sok sikert kívánunk nektek!


FRISSÍTÉS!


Éltető Daniella WKU profi Thaibox Világbajnok lett! Gratulálunk neki! Martin meccse majdnem úgy alakult, ahogy szerettük volna, ám a sors közbeszólt. Martin az első menetben padlóra küldte ellenfelét, a hazai favoritot, és végig uralta a mérkőzést. Azonban a harmadik menetben összefejeltek véletlenül és Martin homloka annyira szétnyílt, hogy a negyedik menetre nem engedték ki. Végi Csaba, bár nagyon jól harcolt, sajnos csúnyán felszakadt a szemöldöke és ezért leléptették.


Martin szavai:




"Az első menetben sikerült padlóra küldeni és három menetig uralni a mérkőzést, egészen addig, amíg be nem csúszott egy fejelés, amitől nem tudtam folytatni a küzdelmet... Na de sebaj, ez most így alakult, ez volt az Úr akarata."



[gallery type="slideshow" link="none" ids="1782,1781,1780"]