Kickbox EB - napról napra

kickbox-eb-bilbao-2014-ellenfelem

Sajnos rosszul kezdődött a magyar harcosok első napja a bilbao-i Kickbox EB-n, mivel sem Habash Antoine-nak, sem Spéth Norbertnek, de Géczei Róbertnek sem sikerült a legjobb 8 közé jutnia. Szoros mérkőzésen, de mindhárman alulmaradtak. Az elmúlt időszak siker sorozata tán nem szakadt meg, mindenesetre egy apróbb zökkenőhöz értünk így az év vége felé, mely egyébként eléggé sűrűre sikerült a fiúknak. A mezőny pedig idén sem éppen egyszerű - 481 harcos, 34 ország, 152 full-kontakt, 162 K1, 167 Low Kick küzdelem.


Balogh Dávid, a Fontana SE versenyzője az elmondások alapján érdekes pontozás kapcsán maradt alul izraeli ellenfelével szemben, mely végeredményt a közönség se nagyon értett, mivel Dávid mind a 3 menetben jobb volt.


A Szigetszentmiklós – Tököl SE harcosainak ellenben szerencsére nagyszerűen sikerült "belépője" - Elszaszer Dávid és Laszák Zoltán is győzni tudott magabiztos 3:0 –ás pontozással.


Elszaszer Dávid 71 kg full-contact kategóriában a Vb-n bronzérmes németet, Ufuk Seven-t győzte le, ezzel igencsak meglepve mindenkit. A négy közé jutásért az ukrán Artem Makohonenko lesz következő ellenfele, akivel elég nagy csatára számíthatunk.


Laszák Zoltán Eb és Vb bronzérmes versenyzőnk idén egy súlycsoporttal feljebb indult. Nem lesz hát könnyű dolga, hiszen a 75 kg-ban a megszokottnál erősebb, magasabb harcosokkal fog találkozni. Első 75 kg-os világversenyén, az olasz ALESSANDRO MANFREDI volt az ellenfele. Az első menetben még kiegyenlítettnek induló küzdelem a második és harmadik menetre nagy fordulatot vett. Zoli  fölénye mind technikailag, mind pedig kondícióját tekintve kiütközött, az elmondások szerint pedig ellenfele még annak is örülhetett, hogy nem kiütéses vereséget szenvedett, "csak" 3:0 arányban veszített. Zoli következő ellenfele nem más, mint a dán bajnok, Martin Thomsen lesz.


Az élő közvetítés linkje:


https://www.youtube.com/watch?v=tJN6NN7xw8g

/kickboxsziget.hu nyomán/