Kickbox EB - tovább a küzdelmek útján


FRISSÍTÉS:


Brunner Boglárka +70kg, full contact kategóriában Európa Bajnok! Szabó László egy nagyon szoros küzdelemben, pontozással kapott ki az aktuális világbajnoktól, így ezüstérmes lett ! Görbics Gábor legyőzve norvég ellenfelét Európa Bajnok! Ezüstérmes lett Laszák Zoltán, Bronzérmes Kónya Katalin és Boros Kata!


Görbics Gábort a szakma megválasztotta a full-contact "Best fighter" versenyzőjévé, vagyis a szabályrendszer súlycsoportoktól függetlenül legjobbjává. Gáborban benne volt az eredmény, sorra nyerte tavaly és idén is a világkupákat s a tavalyi szentpétervári World Combat Games arany után újra "bearanyozta" a magyar sportot.


A magyar ringes válogatott  2 arany, 2 ezüst, és 2 bronzéremmel 35 ország közül 3. lett full-contact szabályban és a három szabályrendszert figyelembe véve összesítésben nyolcadik helyen végzett. A 12 induló versenyzőt figyelembe véve sok nagy létszámú nemzetet megelőzött a magyar csapat.


Mindenkinek gratulálunk!


Korábban írtuk:


A vegyes kezdés és a sikerek utáni napokon sem adták könnyen magukat az eredmények a spanyolországi kickbox eb-n. Még a szerdai versenynapon történt, a low-kick 86 kg-os kategóriájában, hogy Borbély Ádám az észt Rain Ruuder ellen szállt ringbe és ugyan tisztességesen helyt állt, de sajnos kiesett.


A low-kick szabályrendszer 75 kg-os súlycsoportjában Balogh Dávid az izraeli Vladislav Hanikhaiem ellenében szállt a kötelek közé a nyolc közé jutásért. Az elmondások alapján Dávid fölényesen, magabiztosan diktált, nagyszerű bunyót hozott, de a bírókkal sajnos nem bírt.


A csütörtöki nap sem akármilyen küzdelmeket tartogatott.


A full-contact 63,5 kg-os kategóriájában ott volt mindjárt Görbics Gábor – Joao Francisco (Portugália) küzdelme a négy közé jutásáért. Aztán 65 kg-ban Kónya Katalin – Cathrine Fonnes (Norvégia) harca, szintén a négy közé jutásáért és a K-1 szabályrendszer, 81 kg-os kategóriájában Szabó László és Petar Jaman (Horvátország) találkozója. Ez utóbbi is a négy közé jutásáért.


Az eredmény pedig: hatan a négy között! A csütörtöki nap tétje is komoly volt, hiszen, aki aznap győzött, az már minimum csak bronzérmes vagy annál jobb helyezést érhetett el. Görbics Gábor egy igen kemény és döntetlen első menet után teljesen átbillentette a mérleget javára és domináns győzelmet hozott a portugál ellen. De az orosz Ramazan Razakovnak sem sikerült Gábor útjába állnia, így jön a döntő, melyben Gabi majd egy norvég versenyzővel szállhat csatába.


Gorbics_Gabor

K-1 szabályrendszerben egyedül Szabó László tartja a frontot, aki a belorusz Henadzi Tacsenkán és horvát Petar Jaman ellen is szép sikereket hozott, majd kemény meccsen, de egyhangú pontozással macedón ellenfelét, Miki Ivanovski-t is verni tudta, ezzel pedig döntős!


A hölgyeknél a szegediek kiválósága, Kónya Kata szoros mérkőzésen, fantasztikus bunyóval és energiával verte a full-contact híres norvég bajnokát, Cathrine Fonnest. Jó védekezés, nagy csata jellemezte a küzdelmet. Kata kétszer tisztán fejbe rúgta a norvégot, aki nem hitt a szemének.


Katona Attila full-contact szövetségi kapitány elégedetten állt fel a székről és osztozott a fantasztikusan szurkoló magyar tábor örömében. Minden örömre megvolt az oka a magyar szakvezetésnek, hiszen a négy közé végül is három hölgy – Kónya Kata, Brunner Boglárka és Boros Kata – és három férfi harcosunk – Görbics Gábor, Laszák Zoltán és Szabó László – került.


Brunner Boglárka aztán pénteken megverte az óriás lengyel lányt, Laszák Zoltán pedig a döntőbe jutásért a norvég Raymond Straume fölött aratott fölényes, 3:0-s győzelmet. Zoli ma az orosz bajnokkal találkozik, a tét pedig nem más, mint a full-contact 75 kg Európa bajnoki cím!


IF


/kikcbox.hu, kickboxsziget nyomán/