Világbajnok Éltető Daniella!

fight4glorywkuthaichampdaniella01


Ismét világbajnoki, profi övet szerzett Éltető Daniella, aki ezúttal a svájci Fight 4 Glory gálán, a francia Magali Foroni ellen lépett a szorítóba a WKU szervezet Thai Box világbajnoki övéért. Daniella előtt még egyetlen magyar női versenyző sem viselt ilyen övet, ezzel Daniella sporttörténelmet is írt egyben és egy újabb trófeát gyűjtött be lassan megszámlálhatatlanul sok győzelme és övei mellé.


ellenfelem.hu: - Szia Daniella! Először is szeretnénk gratulálni Neked! Mennyire volt nehéz összeegyeztetni a felkészülést az iskolával? Ha jól tudjuk, most kezdted az egyetemet?


Éltető Daniella: - Egyáltalán nem volt egyszerű az előzmények miatt. Az egyetem kezdése miatt is sok új feladatom volt, ráadásul rövid időn belül két meccset is le kellet mondanom betegség miatt. Az egyiket sajnos gyomor fertőzés miatt, augusztusban (ez WKN címmeccs lett volna Boszniában, Rehák György Mester segítségével), a másikat két hete, influenza és láz miatt. Ez utóbbi egy profi Thai Box cím lett volna egy izraeli lány ellen, Bukarestben.


e: - Csak a küzdelemre utaztál ki vagy előbb érkeztél és helyben is edzettél, készültél a meccsre?

ÉD: - Sajnos nem tudtam hamarabb utazni Svájcba, mert csütörtök délután még vizsgám volt az egyetemen...

e: - Mi volt a legnagyobb kihívás a meccsben, mi volt ellenfeled legerősebb és leggyengébb pontja?

ÉD: - Az ellenfél a 34 éves, francia Magali Foroni tapasztalt versenyző volt, folyamatosan támadott, próbált nyomás alatt tartani, de láttuk a gyenge pontokat is és a küzdelmet erre építettük fel. A gyenge pontja egyébként a lába volt, ezért minden adandó alkalommal ezt támadtam. De ennek ellenére rengeteg köríves rúgást elbírt a combja, kívül és belül egyaránt! A negyedik menetben jó erősen sikerült clinchbe fognom, és folyamatosan térdeltem, könyököltem. Végül bedobták a törölközőt és így technikai KO-val nyertem :)


fight4glorywkuthaichampdaniella


e: - Lesz még küzdelmed idén vagy az év hátralévő részét szeretnéd pihenéssel tölteni, amennyire persze az iskola mellett ez lehetséges lesz?


ÉD: - Igen, lesz még idén egy nagy meccsem külföldön. Remélem három hét múlva összejön a találkozó Milánóban. Ugyan vannak kisebb sérüléseim, de úgy gondolom az eddig bevált praktikák segítenek majd. Regenerálódnom kell még pár napig, aztán természetesen folytatom a felkészülő tréninget!


e: - Még egyszer gratulálunk és további sok sikert kívánunk, legyen szó sportról, tanulásról vagy bármi másról! Üzennél még valamit barátaidnak, a rajongóknak vagy szeretnél esetleg köszönetet mondani valakinek?


ÉD: - Először is, köszönöm a Shindokai-Kan Hungary - KYO-Shin SE-nek, edzőmnek és mesteremnek, édesapámnak, Éltető Péternek és Laub Jánosnak (4. dan) a felkészítést és szeretném megköszönni a biztatást, a gratulációkat mindenkinek.


Köszönjük Daniella!