A sikerek útján - Tóth László

Az év vége fele sem pihen Tóth László (19-0-1). A WBF jelenlegi bajnokát Bécsben lestük meg, ahol a lett Konstantnis Sakara ellenen vívott egy nagyon kemény, 8 menetre kiírt csatát. Laci az 5. menetben aratott TKO-s győzelmet, és mérkőzése a gála egyik legkedveltebb ütközete volt a közönség soraiban.


tothlaszlo


A soproni származású Tóth László 15 éve foglalkozik komolyabban az ökölvívással, az amatőrök táborát közel 10 évig erősítette. Korosztályos bajnoki címet 3-szor szerzett, míg a felnőttek közt 2 bronz és 1 ezüst került a neve mellé, mielőtt a profik táborába lépett volna.


A profik között aztán folytatta a menetelést - a GBU interkontinentális öve után tavaly decemberben már a WBF nemzetközi övének tulajdonosaként jegyezték a nevét. A soproni Harcosok SE és a bécsi Boxteam Vienna versenyzőjének mérkőzését múlt héten e helyszínen tekintettük, Bécsben. Laci nagyon szimpatikus bunyót mutatott, igazi közönség szórakoztató mérkőzés volt, melyről aztán így nyilatkozott a győztes:




"Nagyjából sejtettük hogy nekem akar rontani kezdeményezni, én meg így ki akartam ismerni. Próbáltam blokkolni az ütéseket elmozogni vagy megelőzni."



toth_2


Kérdésünkre, hogy idén még látjuk-e a ringben, Laci azt válaszolta, hogy nem is kell rá olyan sokat várni, mert még e hónapra van tervbe egy mérkőzés Ukrajnában, november 22-én. Az ellenfele pedig - a kimondhatatlan nevű - Vyacheslav Senchenko (35-2-0) lesz. Hogy mekkora feladat előtt áll Laci, azt elárulja a tény, hogy az ukrán 2 éve kiütötte Ricky Hatton-t Manchesterben.


Szorítunk Lacinak, és beszámolunk majd a mérkőzésről Nektek!