Bemutatkozik a Magyar Muaythai Egyesület

HMTA-ellenfelem

Újabb patinás klub választotta honlapunk felületét, hogy bemutatkozzon az eddigiek mellett harcos közösségünkben. Nyilván kevés olyan küzdősportban jártas ember van Magyarországon, aki ne hallotta volna a HMTA rövidítést, és ne ismerné Bata Tamás nevét. Most azonban egy átfogóbb történelmi áttekintést kapunk az Egyesületről.


A Magyar Muathay Egyesület (Bata Tamás) 1992-ben kezdte meg működését Újpesten a Dózsa ökölvívó termében. Akkoriban még a legismertebb harcosok is oda jártak edzeni: Kató Mihály, Móró Endre, Mikó Gábor, Farkas Attila, Kádár Gábor, Kurdy István, de megfordultak más „hírességek” is mint például Vincze Tomi, Ács Feri, Horváth Pisti. Sajnos a termet el kellett hagynunk, mert a Kickbox Szövetség is szemet vetett rá. 1995 ben már az In-Kal security segítségével a KSI ökölvívó termében edzettünk.


Ragyogó három évet tudtunk itt magunk mögött. Ez idő alatt elkészült Kerepesen Dr. Sifu Róbert Lions vezetése alatt a Shaolin templom és edzőközpont amiben egyesületünk is tevékenyen részt vett. Itt rendeztük meg a legelső Amatőr Muaythai Magyar Bajnokságot 1999-ben,és az első sparring partit is, amit aztán sok nagy sikerű barátságos találkozó követett.


Az itt eltöltött örömteli évek után következett aTerem Harcművészeti Központ. Itt indítottuk útjára a Harcosok Klubja Versenysorozatot a feltörekvő harcosok számára.


Bata


Az elmúlt időben nagyon sokan jártak edzeni egyesületünkbe, amely a legelső Muaythai egyesületek között jött létre. Sokan csak kedvtelésből, de szép számmal versenyzői szándékkal indultak el a Muaythai rögös útján. Ezek közül a versenyzők közül többen kitűnő sikerekkel is dicsekedhetnek.


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=le29e2v6xC4&w=560&h=315]


Legsikeresebb harcosaink:


Géczi "Romboló" Dániel (WTKA Profi Muaythai Európa Bajnok, WFCA Muaythai Magyar Bajnok, Utcai Harcosok Szövetségének regionális Bajnoka, Szabadharcosok Szövetségének Bajnoka, K-3 regionális Bajnok, 2X Muaythai Magyar Bajnok)


Madarasi "Vasláb" Miklós (WPKA kisvilágbajnokság 3, helyezés, Utcai Harcosok Szövetségének Regionális Bajnoka, 4X Magyar Muaythai Bajnok)


Berkes”KŐ” Tamás,  Szentkuti "Pók" Norbert, Polster "Psicho" Tamás, Tóth Zarubaly "Mamut" Gergely, Erdélyi "Henger" Tibor, Török Péter, Loncsarevity Natália