Bemutatkozik a Pápai Koko Gym Küzdősport Egyesület

csapatkep-koko-ellenfelem


Az eddig bemutatott csapatok után fogadjátok most szeretettel Korpics "Kokó" Gábor beszámolóját, melyben a kezdetekről és arról mesél, hogyan is jutott el a versenyzés világa után az edzősködésig, hogyan jött létre a terem, ejtünk pár szót az eredményelről és egyebekről is. Következzenek Kokó szavai:



Sziasztok! Korpics Gábor vagyok, a Pápai Koko Gym Küzdősport Egyesület vezető edzője és elnöke. Engedjétek meg, hogy bemutassam pályafutásom és egyesületünket.

 

Magamról



1994-ben, 14 évesen ismerkedtem meg a Kyokushin karate irányzattal, amiben 3 évet töltöttem el. Ez alatt az idő alatt több mérkőzésen vettem részt, és többnyire győzelemmel hagytam el a kűzdőteret. Szerettem volna váltani olyan küzdősport irányzatra ami komplexebb, átfogóbb küzdelmi stílus. Ekkor váltottam 1996-ban a Hong Lung Chuan Tao Kung Fu-ra, ahol már lehetett fejre támadni ütésekkel, ami a Kyokushin Karatéból nagyon hiányzott nekem. Ebben a harcművészetben szereztem első Magyar Bajnoki címemet 1997-ben.Ekkor nyílt lehetőség az egyesületben arra, hogy Thai box versenyeken is részt vegyünk és innentől eredményekről számolhatok be.

 
1998-tól 2002-ig minden évben magyar bajnoki címet szereztem „ C", majd később „B" kategóriában. 2000-től főként külföldi gálákon, rendezvényeken indultam, és a 2000-es és 2001-es évet 100%-os mérleggel zártam, ennek eredménye, hogy 2001-ben Kick Box, 2002-ben Thai box Európa Bajnoki címért bokszolhattam. Mindkét címmérkőzést győzelemmel sikerült zárnom. 2010-ig aktívan versenyeztem, bár sokkal kevesebb mérkőzésszámmal mint 2008-ig.A versenyzés mellett folyamatosan képeztem magam, s ahogy lehetőségem nyílt, kipróbáltam más küzdősportokat, és neves edzőktől tanultam. Megismerkedtem a Judo-val, a Boxszal, Kempoval, és a Jiu-Jitsu-val.

 
Az elmúlt 14 év mérlege különböző stílusokban 83 mérkőzés, 75 győzelem, 8 vereség. Ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni ki belém fektetett munkájáért edzőmnek Kasza Lászlónak, és Sztraka Mihály (BJJ), Körmendi Ferenc (Thai Box), Varga Péter (Kempo), és Salga Józsi bácsi (Box) edzőknek.

 
Az egyesületről

 
Egyesületünk, a Pápai Koko Gym Küzdősport Egyesület 2009. augusztusában lett bejegyezve a Veszprém megyei bíróságon. Ezt megelőzően 2008. novemberében kezdtem el a Thai box és az MMA oktatását. Célom, hogy a fiatalok megismerjék a küzdősportok ezen irányzatait és hasonló eredményeket érjenek el mint én. Továbbá, hogy biztosítsam számukra a felkészülésükhöz szükséges felszereléseket, edzésszámot és körülményeket, ami nekem nem adatott meg.

 
Jelenleg Pápán a Pápai Küzdősport Centrum termében folyik felkészülésünk, közel 35 fővel. Büszke vagyok rá, hogy egy kisvárosban 5 év után ennyi tagot számlálhat egyesületünk. Emellett szép eredményeket értünk el, több tanítványom tudhat magáénak gálákon elért győzelmeket Magyarországon és külföldön egyaránt. Az öt év működése alatt sikerült begyűjtenünk K1 Profi Magyar Bajnoki címet és VB 2. helyezést MMA-ban Kerecsényi Gergely tanítványom részvételével, továbbá K1 Profi tornagyőzelmet és Vb Thai-box 3. helyezést Robotka Máté részvételével.Az egyesületünk küzdősport egyesület, ami számunkra a nyitottságot jelenti, tehát több szövetség tagja vagyunk és szívesen veszünk felkéréseket más stílusoktól is versenyekre, szemináriumokra, bemutatókra álló és földharcban egyaránt.

 

[gallery type="slideshow" link="none" ids="2417,2416,2414" orderby="rand"]
Több helyszínen

 
Győrben is működik Koko-Gym (volt szakosztályunk,ma már önálló egyesület) Kókai Gábor barátom vezetésével, akivel három éve dolgozunk együtt és sokat köszönhetünk egymásnak. A győri csapat fő profilja az MMA és náluk is szép eredménynek születtek az utóbbi években, de talán ez a csapat is megérdemelne egy saját bemutatkozást, így ezt meghagyom nekik. Köszönöm Kókai "Kokó" Gábornak a töretlen támogatást és a barátságot! Testvér klub viszonyt ápolunk a Mega Tech Tatabánya Thai Box egyesülettel, barátommal Bányász Adriánnal, akivel megtiszteltetés volt együtt versenyezni és most együtt dolgozni. Ezúton is szeretném megköszönni a barátságát!

 
Az egyesület minden évben közös edzőtábort szervez a Mega Tech Tatabánya Thai Box egyesülettel és az Ong Bak Thai Box egyesülettel a Balaton partján, ahová minden csapatot várunk sportbaráti szeretettel!