Fight Night Hungary - Görbics Gábor interjú

Gorbics_Gabor-vs-Birics_Tamas

November 16-án két, a hazai viszonylatok között tán legismertebb harcos csap ismételten össze, amikor is a Fight Night Hungary soron következő gáláján másodjára találkoznak majd. Pörgős, kemény év van Görbics Gábor mögött, de Birics Tamás éve sem nevezhető sétagaloppnak. A gála előtt mindkét harcost megkerestük, hogy a lassan a hátunk mögött tudható évről, élményeikről, benyomásokról, a meccsel kapcsolatos motivációjukról és terveikről faggassuk őket.


ellenfelem.hu: - Szia Gábor! Mesélj egy kicsit az évről! Igen forgalmasra sikerült. Hogy élted meg?


Görbics Gábor: - Kemény év volt, az biztos. Hátráltató tényezők is akadtak, mert eltört az állam. Ki kellett húzni a bölcsesség fogamat a Küzdősportok Olimpiája után, Október vége felé és egy héttel Laszák Zoli elleni meccsem után már a fogorvosi székben ülhettem. Ez még 2013 vége volt egyébként, csak rosszul diagnosztizáltak és eléggé elhúzódtak a dolgok. Ez az edzésben visszavetett, de mentálisan viszont úgy érzem megerősített ez az időszak.


e: - Milyen volt az EB belülről? Melyik volt a legkeményebb meccsed?


GG: - Az utolsó héten betegséggel küzdöttem, ez kicsit a súly hozását is nehezítette. De a 30 órás busz út sem sorolható a könnyítő tényezők közé. Mindezek ellenére jól éreztem magam, nagyon jól ment a bunyó. Minden nap mérlegeléssel kezdődött, aztán ettünk csak, majd jöttek a bunyók. Nem sok idő volt regenerálódni, mert főleg az első napokban reggel/délelőtt voltak a mérkőzések. Az első meccsemen, a portugál srác ellen délben léptem a kötelek közé. Szerintem egyébként ő volt a legharcosabb a három ellenfelem közül. Az első menet döntetlen lett, de aztán tudtam fordítani. Pontosabb és keményebb voltam. Ritmust váltottam és nagy előnyre tettem szert, amire aztán még rá tudtam tenni. Oda állt elém belharcolni, és elég jól bírta, de amint azt a meccs eredménye is mutatja, sokkal jobban jöttem ki ezekből.


Gorbics_Gabor
e: - Milyen érzés volt - sokadjára - a dobogó legfelső fokára állni? Vagy mindig a legutóbbi a legkülönlegesebb, legértékesebb győzelem?


GG: - Igazából nekem az számít, hogy kit verek meg. Ez a verseny azért emlékezetes nekem, mert pont egy olyan orosz fiút vertem meg Ramazan Razakov képében, aki úgymond nagyon bizonyítani akart, nagyon motivált volt. Ráadásul ez a srác megverte a régi bajnokot, aki ugyan szerintem keményebb, de ő viszont sokkal ügyesebb. Jobban mozog lábbal, okosabb bunyót csinál. Harcoltam már vele a Bestfighteren, ahol szerinte vitatható meccsen nyertem, de szerintem meg nem. Szoros volt, az tény, de nyertem. Ennek is kicsit pontot akartam tenni a végére. Nagyon megvertem itt. Az első menetben rá is számoltak. Jól sikerült a bemelegítés a meccs előtt, türelmes is voltam, de nem aludtam el. Sokat ugrasztottam, zavartam, igyekeztem túlterhelni a figyelmét és fönt és lent is egyaránt támadni. Rengeteg luftot ütött, míg én pontos maradtam és ez is szépen lefárasztotta. Éreztem, hogy mikor hagy ki a figyelme és akkor robbantam.


e: - Beszéltünk már erről korábban is a súly hozása kapcsán, de gondolkodtál már esetleg feljebb lépni?


GG: - Igazából ezt a súlyt hatodik éve hozom. Meglátjuk mit hoz a jövő. Általában azért nem esik nehezemre hozni ezt, ha minden rendben.


e: - Mentálisan mi tett leginkább próbára a verseny ideje alatt - a súly hozása, szeretteid hiánya vagy mindezek kombinációja?


GG: - Igen, ez egy összetett dolog. Próba is valahol és nehézség, de ugyanakkor erőt is tud adni, kitartást. Ki kell kapcsolni ilyenkor a külső dolgokat és arra kell figyelni, amit az ember csinál. Fegyelmezettnek kell lenni, hozni a súlyt és figyelni mennyit eszik, iszik az ember.


e: - Hogy tudod egész évben fenntartani a motivációd és táplálni a tüzet, hogy így az év végére is legyen még benned mindkettőből?


GG: - Imádom ezt a sportot, de motivál a feleségem, a gyermekünk is. Igazából nekem ez nem esik nehezemre, mert azt szeretem, ha van meccs. Az mindig egy erőpróba, hogy hol tart az ember.


e: - Van esetleg extra-motivációd a Birics visszavágó kapcsán? Szeretnéd esetleg egyértelműbben lezárni ezt a történetet?


GG: - Mindenképpen. Nagyon szeretem és tisztelem Tamást, de győzni akarok. Elégedett akarok lenni a végén azzal, amit csinálok. Ha úgy egyébként rendben vannak a dolgaim, tudom, hogy képes vagyok megverni őt.


e: - Milyen terveid vannak még az idei évre? Pihensz végre egy kicsit a novemberi meccs után?


GG: - Aktívan fogok pihenni. A családdal leszek és nekiállok pingpongozni, amit így üresjáratban nagyon szeretek csinálni.


e: - Köszönjük Gábor! Sok sikert kívánunk a meccshez!


GG: - Köszönöm én is. Juhász Gábor edzőmnek és a felkészülésemben segítőknek, így Kádár Gábornak pedig ezúton szeretnék külön köszönetet mondani!