Franciával meccsel Kovács "Vipera" Attila

A Ferobox Event és az M1 televízió december 6-án, Budapesten, az Omszki- tó mellett található Kalászi Sportcsarnokban hozza tető alá az év utolsó nagyszabású bokszgáláját, melyen két Európa-bajnoki címmérkőzés is lesz a Boksz Világszervezet (WBO) égisze alatt.


10553413_590524804386667_8578978986484487707_n


Kovács "Vipera" Attila sérülés miatt kihagyta néhány héttel ezelőtti tatabányai gálát, s december 6-án sem tud még címmérkőzést bokszolni. Ugyanakkor nagyon komolyan kell vennie a francia Ludovic Duval (10-13-1) elleni nyolc menetre tervezett összecsapását, hisz a WBO ranglistán elfoglalt előkelő helyezését veszélyeztetné egy gyenge mérkőzéssel. Érdekesség, hogy a gall ökölvívót még soha, senki nem ütötte ki.




"A sérülésem rendbe jött, rendesen felkészültem, azonban egy címmérkőzés talán még korai lett volna" - fogalmazott Kovács, aki elszántan várja az idei utolsó fellépését. "Bár nem tudok sokat az ellenfelemről, de ez nem akadályoz, a ringben úgyis eldől, hogy ki a jobb. Mindenki tudja, hogy győztes típus vagyok, és december 6-án is győzni fogok!"



Kovács Attila_Kecskemét


A gálán a vb-címmérkőzéshez egyre inkább közeledő Bedák Zsolt (22-1) a WBO Európa-bajnoki övét teszi kockára, de lesz még egy kontinensbajnoki összecsapás, éspedig nehézsúlyban. Erre a mérkőzésre Németországból érkezik a WBO címvédő, méghozzá a korábbi WBO/WBA/IBF világbajnoki kihívó olasz-német Francesco Pianeta (30-1-1) személyében, aki a horvát Ivica Bacurinnal (18-6-1) méri össze erejét, egy várhatóan igen izgalmasnak ígérkező mérkőzésen.


A gálán kötelek közé lép még a cirkálósúlyú magyar bajnok Szellő Imre, Bozai Gyula valamint a Ferobox Event többi kiválósága is. Az élő közvetítés 21:30-tól kezdődik az M1-en. Belépőjegyek csütörtöktől 4500 forintos áron vásárolhatók a Székely Budo-Sport honlapján, a budopest.hu oldalon.