I. Hinomoto Kupa beszámoló

hinomoto-harc-1-ellenfelem

Tudod, honnan ered a tűz?


Nagyon korán volt, mégis egy emberként pattantunk talpra hajnalban, hogy megmutassuk: mi az álmunk a kezdetek óta. Azt álmodtuk meg, hogy egyszer lesz egy saját csapatunk és mi is rendezhetünk egy igazi, a Kyokushinhoz méltó, nagy versenyt. De a nap még csak akkor kelt...


Sötét volt még, de segítőink pontosan és lelkesen vártak a váci Sportcsarnok bejáratában. Mindenki tudta a dolgát és bíztunk benne, hogy sikerül minden karatékának valami maradandó élményt okozni. Tudtuk, hogy magasra tettük a lécet és most már muszáj átugrani. Nem okozhatunk csalódást...


Valahol még mindig hihetetlen volt az érzés:


Országszerte 41 Karate Egyesület 250 nevezője, az ő felkészítőik, edzőik, shihanjai, senseijei és sempaijai, szülők és szurkolók, testvérek és családtagok sora ébredezik és utazik akár több száz kilométert hamarosan, hogy részt vegyen a versenyünkön. A versenyen, ami azt a dédelgetett nevet viselheti, amit egyesületünk is: Ez volt az I. HINOMOTO KUPA – 2014. nov. 08.


Hinomoto, aminek jelentése: „ahonnan a tűz ered”

És tényleg... égett is a kezünk alatt a munka, hogy reggel 8-tól készen várhassuk a vendégeket, akik ilyen megtisztelő bizalmat fektettek belénk.


Felkelt a nap és érkeztek is a kyosok: Bajáról, Komlóról, Szegedről, Szolnokról, Kalocsáról, Budapestről... - hogy csak párat említsek – szóval az ország minden pontjáról. Több egyesület tízen- számú nevezővel érkezett és csak özönlettek befele. Rendkívül megnyugtató és felemelő érzés: tényleg itt vannak, eljöttek, üdvözölnek, kezet ráztak... OSU!


Aztán elkezdődött végre...

Megkezdődtek a selejtezők. A legkisebb, 6 évestől az őszülő seniorokig minden korosztály képviseltette magát, melegítettek, küzdöttek, várakoztak – néha ugyan picit többet, mint szerettük volna – de türelmesen, lelkesen és elszántan. Példamutatóan segítették talán akaratlanul is munkánkat, hogy végül együtt ünnepelhessük az eredményeket.


[gallery type="slideshow" link="none" ids="2540,2541,2538,2537,2535,2534,2539" orderby="rand"]

Azt gondoltam, hogy az ünnepélyes megnyitó a legfelemelőbb az egészben...


Képzelj el egy városi sportcsarnoknyi karatékát, amikor bevonulnak a küzdőtérre, csapatonként, megannyi különböző övfokozatban de azonos tekintettel: a megingathatatlan győzni akarással! A megnyitón megnézhettünk egy mesteri precízségű formagyakorlatot Sensei Fodor Andrea tolmácsolásában, majd az Eskrima Akadémia tartott a tátott szájjal körben ülő versenyzőknek és nézőknek egy lélegzetelállító bemutatót harcművészetükből!


hinomoto-eskrima-ellenfelem
És lehetett még tovább fokozni...


A küzdelmek végül minden képzeletet felülmúltak. Bár a kora esti órákig eltartott, mire minden kategóriában megszületett a győztes, azt gondolom, egy percig nem lehetett unatkozni a 4 tatami mellett. A dobogókon fáradt, de végtelenül boldog és elégedett versenyzőket láttam, a dobogók előtt pedig sportszerűen harcoló, drukkoló, tapsoló versenyzőtársakat.


A nap réges-régen lement, mire a városi sportcsarnok elnéptelenedett és a hangos zsivajt seprűk monoton csattogása váltotta fel. Éjfél körül rogytunk le oly fáradtan, mint amit talán csak az utóbbi dan megszerzésénél éreztem utoljára, de minimum olyan élménnyel, büszkeséggel és elégedettséggel is tettem ezt.


Aznap este rájöttem, a tűz belőletek, belőlünk és minden harcosunkból ered, akivel közösen hoztuk létre ezt varázsaltos napot. Te ott voltál?


Jövőre neked is ott a helyed! Mert 2015. november 14-én ezt neked is, nekünk is – újra – át kell, hogy éljük! A II. Hinomoto Kupa pedig ha lehet, még nagyobb, még jobb és még tűzből eredőbb lesz!


Osu.

Portálunk köszöni a nagyszerű beszámolót Meck Krisztinának, a verseny fő-szervezőjének és Szilvássy Gábornak a közbenjárását!