Pankrációban is világbajnok Nánási Fatime

Nem egy megszokott dolog itthon, hogy egy lány nevét a pankráció, mint sporttal együtt említik. A kecskeméti FILA VB során Nánási Fatime azonban tett róla, hogy erre most sor kerüljön. A 2013-as horvátországi VB után -ahol grapplingben szerzett aranyérmet - hazai közönség előtt, Kecskeméten is felállhatott a dobogó legtetejére.  Ennek kapcsán beszélgettünk vele.


fatima


e.: - Pankráció. Első hallásra nem épp egy ilyen törékeny lánynak elképzelt sport. Hogy jött az elhatározás az indulással kapcsolatban?


N.F.: Már tavaly is beszélgettünk a VB-n, hogy kár, hogy nem indultam el ebben a versenyszámban is, így hát idén megpróbálkoztam vele. És mivel már egyre többet foglalkozok az állóharccal is, ezért magabiztosan vágtam bele. Az meg, hogy törékeny lány lennék... :D


e.: - Milyen volt a mezőny a verseny során?


N.F.: Nagyon erős mezőny volt idén is, akár csak Splitben. Rengeteg ország rengeteg versenyzője részt vett az eseményen. Viszont akármennyire is erősek voltak a külföldi versenytársak, a magyar csapat remekül szerepelt, ugyanis Gi-ben a dobogó első fokát, No-Gi-ben pedig a második fokát sikerült megszereznünk.


e.: - A pankráció sport rendkívül közel áll az MMA szabályrendszer mai formájához. Tervezed, hogy ezentúl a kevert harcművészetekben is megméretteted magad?


N.F.: - Természetesen tervezem. Szeretnék minél többször ketrecben állni. Mint a sport is maga, az edzéseim is kevertek. Amit tudok kipróbálok, időm pedig még akad ehhez.


fatime2


e.: - Milyen versenyek vannak még hátra az idei évre? Visszatérsz esetleg a grapplinghez?


N.F.: Sose távolodtam el a grapplingtől, mivel szeretem és ezért amíg tudok maradok a grappling mellett is. Az igaz, hogy most az MMA versenyek nagyon vonzanak, de ez a kettő - vagy akár több - sportág nem üti egymást, sőt. Mindig az edzőmre bízom a versenyeimet, hogy éppen mikor és miben indulok. Persze tervek vannak, de konkrét dolgok még nem forrtak ki belőle. De legyen bármikor, bármilyen versenyszám, én odateszem magam. Ezt biztosra mondhatom!


Gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!