ZBK Eger Kupa - Beszámoló és eredmények

Közel egy évtizedes múltra tekint vissza az Eger Kupa, a Zen Bu Kan Kempo nyílt felnőtt és junior harcművészeti viadala, amire idén is szép számmal érkeztek sportolók az ország minden részéből.


zbk_eger


A verseny színvonala kiemelkedően jó volt az Agria Kempo szervezésének köszönhetően. Mint azt Nagy Ferenc Jácint a rendezvény fő szervezője elmondta: a sportesemény elsősorban a küzdelmekről szólt, Grappling gi és nogi fogásnemben, kesztyűs B-full contact Viadal, A-full contact Viadal, pusztakezes full-contact Viadal, valamint MMA Viadal versenyszámok közül választhattak a versenyre érkező nevezők.


A lassan egy évtizedes múltra visszatekintő versenyt a folyamatos fejlődés jellemzi, mind a versenyzők, mind a nézők számát tekintve.




– Az Eger Kupán nem csupán kempósok, hanem más harcművészeti és küzdősport stílusok képviselői is nagy számban fordulnak elő, tovább öregbítve és ismertebbé téve a ZBK Kempo Eger Kupa jó hírét és elismertségét. A verseny végén az immár védjeggyé váló gálamérkőzések kerültek megrendezésre, ahol egy profi gálához hasonlóan felkonferálva, bevonuló zenével vonultak be a versenyzők a küzdelmek előtt – mondta Nagy Ferenc Jácint.



zbk_eger2


A versenyre ellátogatott Növényi Norbert is, aki tiszteletbeli fekete öves kempós. Mint mondta: a Zen Bu Kan Kempo egy olyan harcművészeti stílus, amely kitartásra nevel, fegyelmet ad és az egyik legösszetettebb önvédelmi sport és megtiszteltetésnek tartja, hogy a Zen Bu Kan csapatához tartozhat.


Az idei versenyen 30 klub mintegy 134 versenyzője adta le a nevezését az Eger Kupára.


A látványos küzdelmekben bővelkedő egész napos rendezvényen a legeredményesebb klub az Agria Kempo lett, a második helyet a Bősi Kempo MMA Klub szerezte meg,  míg a harmadik helyen a Szegedi Küzdősport Klub végzett a csapatok összesített eredményei alapján


A legeredményesebb versenyzők:

Palkó Márk, Meteor Kempo SE Nagykáta

Kovács Alexandra, Kismészáros Kempo SE

Az összesített eredménylistát ITT láthatjátok.


forrás: faceportal.hu