Global Grappling Kongresszus - Beszámoló

Az elmúlt szombaton Budapesten tartotta Kongresszusát a Global Grappling, melyen nagy megtiszteltetésünkre mi is részt vehettünk, melyet ezúton is köszönünk! Haladva a fejlődéssel hasznos újításokat vezetnek be a verseny szervezői! 


 image


 

A Global Grappling fejlődéséhez mérten az újabb célok kitűzése mellett a történelmi áttekintés sem maradhatott el elmúlt szombaton a budepesti Kongresszuson, melyet Merkert Zoltán nyitott meg, akitől a fejlődési ciklusok egyes szakaszait hallhattuk. Őt követte az alapítók közül Berkes László, aki folytatta az egyes szakaszok részletes ismertetését, elérve a Global Grappling ma kialakult formájához.


Mivel a rendezvény egyik fő célja a klubokhoz való közelebb kerülés volt, így 3 klubvezető is felszólalt ezt követően. Nagy Róbert, Vancsik Nándor és Sípos Dániel is egybehangzóan kiemelte a versenyeken kialakult összetartó közösség szerepét, és mindnyájan beszámoltak arról, hogy a grappling népszerűségének növekedése a saját klubukon belül is pozitív változásokat hozott, mint az edzéseket látogatók számának emelkedésében, mint az elvégzett munka színvonalában.


A felszólalók után újabb alapító, Kovács Gábor vette át a szót, aki utánpótlás nevelés fontosságára hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy a Global Grappling versenyeknek fontos szerepe van a versenyzők nemzetközi szinthez való felzárkóztatásában. Emellett a „tanuljunk meg tanítani” jelmondat mentén az edzők szerepét emelte ki azon a téren, hogy fontos megteremteni a szakmai színvonal későbbi alapjait is, hosszútávra előre tekintve.


Fontos újítások következnek majd a versenysorozat életében, így többek közt új érmeket is kapnak majd a dobogósok, de a gyorsabb lebonyolítás érdekében ezentúl már 6 tatamin folynak majd a küzdelmek a versenynapokon! Az egyéni számokon túl újra lesz csapatbajnokság is, illetve az edzők és segítők titulusuknak megfelelő pólóval lesznek megkülönböztetve. Nagy segítségére lesz a versenyzőknek az új kijelzős a bemelegítő pást mellett, mely szintén a gördülékeny lebonyolítást kívánja majd szolgálni. Mindezek mellett a jövőbeli online innovációra is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők.


 A délutáni programban fórum jelleggel felvethették fel a megjelent edzők és klubvezetők a kérdéseiket és ötleteikre.


Összességében elmondható, hogy a Global Grappling nagyon jó úton halad, és fontos szerepet tölt be a hazai földharcosok nemzetközi szinthez való segítésében, a bevezetésre kerülő újítások és fejlesztések pedig egytől egyig ezt fogják még magasabb szinten szolgálni.


Köszönjük Berkes Lászlónak a meghívást!