Helyzetjelentés - Balajti Bianka


Amint arról nemrégiben hírt adtunk, Balajti Bianka a február 7-re tervezett, franciaországi, Pernes les Fontaines-beli gálára készül (akárcsak Habash Antoine), azonban a gálára való készülése előtt még egy komoly megmérettetés is belefért úgy tűnik, hiszen Bia a szabadkai 4 nation cup elnevezésű, az idei év első fontos női ökölvívó versenyén is kötelek közé lépett. A 2015. január 11-16 között tartott versenyen 18 ország 172 ökölvívója indult, Bia ifjúsági, 57kg-os kategóriájában pedig összesen öten.


Élete első ökölvívó-versenyén igen szépen teljesített Rehák György tanítványa, akit a februári megmérettetés után nem sokkal már ismét a szorítóban láthatunk, hiszen a márciusi Fight Night Hungary gálán Szendrei Rebeka ellen lép majd a kötelek közé!


"Szeretnék köszönteni minden kedves olvasót!A tavalyi évem nagyszerűen alakult, a 2014-es év sűrű volt számomra, rengeteg tapasztalatot gyűjthettem! Nyáron sor került az első profi védőfelszerelés nélküli meccsemre is, amit idő előtt be tudtam fejezni, egy testre mért térdrúgással az első menetben, utána belekóstoltam a felnőtt kategóriába is, sikerült két nagy nevet magam mögött tudni, Christin Fiedler és Kristina Lindtnerova személyében. Mind a ketten jóval rutinosabbak voltak nálam, de sikerült a saját harcmodoromat rájuk erőltetni. Ebben az évben vettem részt elsőnek világversenyen, szeptemberben, ahol sikerült az első helyet bezsebelnem K1-ben. Sajnos az év végére összeszedtem egy nagyon komoly tüdőgyulladást, így egy hónap kényszerpihenőt kellett tartanom, ami kínszenvedés volt számomra, hiszen semmilyen mozgást nem engedtek meg nekem!


A 2015-ös év egy nagyon új dologgal indult számomra, megismerkedtem az ökölvívással, január elején kipróbálhattam magam a Szerbiában megrendezett női ökölvívó tornán. Itt ismét egy rutinos ellenféllel kerültem szembe, Adriana Vuković junior MMA világbajnokkal, akit sikerült egyhangú pontozással legyőznöm! A döntőben sajnos a kazah ellenfelem stílusával nem tudtam mit kezdeni, így maradt számomra az ezüst érem. Most egy Franciaországban rendezett női felnőtt négyes torna a következő megmérettetés, amire nagy tempóban készülünk edzőmmel, Rehák Györggyel! Ez után ismét részt veszek a Fight Night Hungary-n március végén, de egyenlőre Franciaországra kell koncentrálnom!"


Köszönjük Bia! Sok sikert Franciaországhoz és a további megmérettetésekhez! Reméljük hamarosan ismét szép eredményekről számolhatunk majd és ismét hírt adhatunk olvasóinknak felőled!