IBJJF EB 2015 - Mihályfi Ákos bronzérmes!

Szmolka Niki beszámolója után újabb írással jelentkezünk az idei IBJJF Európa-bajnokságról: Mihályfi Ákos (lila öv) bronzérmet szerzett tegnap! Jöjjenek Ákos verseny utáni gondolatai: 


image


"Sziasztok!


Ha jól számolom, ez az idei volt a 4. EB-m. Fehér övesként az első mérkőzésen kiestem, de aztán a sorban következőkről már éremmel tértem haza. A mostanival együtt összesen 1 ezüstöm és 2 bronzérmem van. Az idei volt számomra a legnehezebb, de a legszebb is.


Tavaly nyáron Max Carvalho a siófoki Summer Camp öv-ceremónián lila övet adott, ezzel pedig fel is tette számomra a mércét jó magasra... Így tehát friss lila övesként mérettettem meg magam! A felkészülést már tavaly októberben elkezdtem: sok futást iktattam be, heti 4x Jitsu volt, 3-4 alkalommal pedig crossfit-jellegű erő- és álló-képességet fejlesztő gyakorlatok. De beiktattam bodyrope specifikus edzéseket is.


Az idei verseny volt az első, hogy -100kg volt a felső határ, így fogyasztanom kellett. Paleo étrendet követek nyár óta, ezzel pedig hoztam is a várt határt. Csak hát a Karácsony közbeszólt. :) Elcsábultam... A versenyre indulás előtti napon 101kg voltam. Valamiért itt kint felugrottam 104kg-ra. Ment az agyalás, durva koplalás! Az én súlycsoportom megmérettetése előtti napon elmentem futni, vacsira egy citromot ettem, de másnap délelőtt 11-kor még +2kg volt rajtam. Fejben feladtam, de jöttek a csapattársak, barátok és támogattak lelkileg. Beöltöztem vagy 3 pulóverbe és óránként mozogtam 15-20 perceket. Mérlegelést behúztam pont a hátárnál: 100,5 kg-val.


Az első mérkőzésemre tettem fel mindent. Sikerült is egy submisson-val idő előtt befejeznem. A következő meccs a döntőbe jutásért ment. Itt számomra egy elég erős ellenfelet hozott a sors. Őszintén megvallva el is rontottam. Magamra húztam és abból már nem szabadultam. Hiába volt passzív az ellenfelem... Pontozással kikaptam.


Összefoglalva ezt az EB-t, hatalmas lépésben halad a tudás ebben a sportban. Évről évre bizonyítja térhódítását a BJJ. 3400 regisztrált versenyző volt idén! Sajnos a csapatnak kevés érem jutott idén, de a legfényesebből és ezüstből is viszünk haza!"