Márciusban I. ZBK Hungarian Open

Nemzetközi nyílt versenyre várják a kevert harcművészetek szerelmeseit Budapesten. A Zen Bu Kan Kempo Hungarian Open első alkalommal kerül megrendezésre márciusban, a Kismészáros Kempo SE szervezésében.


zbkopen


A küzdelmekre kevert harcművészetekben lehet nevezni.


A kevert harcművészetek korunk legnagyobb érdeklődéssel fogadott, legdinamikusabban fejlődő full-contact küzdősport szabályrendszere, melyben a versenyzők komplex formában alkalmazzák a jiu-jitsu, judo, karate, ökölvívás, kick-box, birkózó és egyéb technikákat taktikai vagy stratégiai céllal.


A küzdelmek súlycsoportok szerint zajlanak. A harcosok gi-földharc, gi nélküli földharc versenyszámban mérhetik össze erejüket, valamint indulhatnak súlycsoporttól független, abszolút kategóriában No-Gi versenyszámban is,amelynek nyertesét külön díjjal jutalmazzák.


Állóharc kategóriában is lehet nevezni: a harcosok light - contact (B-viadal), valamint full-contact versenyszámokban mutathatják meg tudásukat, kesztyűben(A viadal), kis kesztyűben (MMA viadal),  illetve lehet pusztakezes viadalban.




- A kemposok számára a tavaszi versenyszezon első pontszerző versenye a Zen Bu Kan Kempo Hungarian Open, ami azért lényeges, mert szövetségünk a válogatott keretet a megszerzett pontok alapján állítja össze.  Bízunk abban, hogy  mintegy 150-200 sportoló érkezik a nemzetközi versenyre, amelyre a 16 évet betöltött harcosokat, tehát a junior korosztály versenyzőit is várjuk a felnőttek mellett - mondta Kárászi Balázs, a verseny szervezője.



Bővebb információt a verseny oldalán találhattok, ITT.


forrás: Zen Bu Kan Kempo Magyarország