Bemutatkozik az Energy Gym!

Energy-Gym-Logo-ellenfelem


Nem egy igen sikeres és jó nevű csapatot láthattatok már oldalunkon. Legyen szó földharcról, állóharcról, MMA-ról, az ellenfelem.hu kapui nyitva állnak a bemutatkozni kívánó csapatok előtt! Ezúttal a békéscsabai Energy Gym mutatkozik be oldalunkon, olyan versenyzőkkel soraikban, mint Szabó László, Géczei Róbert, Petrina Pál vagy éppen Benedek Zsolt! De nézzük az edző, Hricsovinyi Károly szavait!


Hricsovinyi Károly vagyok, az Energy Gym csapatának edzője. A kick-boksz alapjaival elég későn, 1987-ben ismerkedtem meg a Békéscsabai Lakótelepi SE-nél, ahol Gregor László volt a vezető edző. Később boksz edzésekre kezdtem lejárni, hobbi szinten, majd elvégeztem a kick-boksz edzőit. 2005–ben egy felkérés érkezett a Lakótelepi SE vezetésétől, ami találkozott az én elképzelésemmel. Nem volt ringes szakosztály és felkértek, hogy kezdjek hozzá a megszervezéséhez. Így jött létre az Energy Gym, a Békéscsabai LTPSE ringes szakosztálya.


Munkámban nagyon sok segítséget kaptam Szabó Sándortól, a Békési Thai-boksz SE edzőjétől. Első versenyzőm Batta Csaba volt, aki low-kick szabályrendszerben 2008-ban Magyar Bajnok és válogatott lett. Később csatlakozott hozzánk Benedek Zsolt aki a light-contact szabályrendszerből jött át (ahol kétszeres junior világbajnok volt), és felnőttként először full–contactban lett Magyar Bajnok és válogatott, Európa Bajnokságon ezüstérmes, Világ Kupa győztes, majd K-1 –ben - Magyar Bajnok, profi Magyar Bajnok, 2 x BM Bajnok és válogatott.


Nálunk versenyez még Pribojszki Kata is, aki full-contactban 2x Világ Kupa győztes és junior világbajnok lett. Berczi Ábel junior EB ezüstérmes, VB bronz érmes light-contactban, Mészáros Attila kick–light szabályrendszerben lett EB bronzérmes és Világ Kupa első helyezett.


[gallery type="slideshow" link="none" ids="4135,4134,4133,3991" orderby="rand"]

Nem sokkal ezután került hozzám Szabó László (light-contactban junior és felnőtt EB, ill. VB győztes ), aki full-contactban kezdett el versenyezni, ahol profi Európa Bajnok, válogatott versenyző, Világ Kupa győztes volt, K-1 –ben Magyar Bajnok, válogatott, Európa Bajnoki ezüstérmes, Világ Bajnokságon harmadik helyezett, 4x BM Bajnok és válogatott.


Elkezdtem a saját nevelésű versenyzők felépítését Petrina Pál, Géczei Róbert, Mármarosi Patrik, Papp József és Priskin Nikolett versenyzőkkel. Közülük Petrina Pál K-1-ben junior EB harmadik helyezett, felnőtt muay-thai Magyar Bajnok, Világ Kupán harmadik helyezett, BM válogatott. Géczei Róbert junior EB harmadik helyezett, felnőtt full-contact Magyar Bajnok és válogatott. Mármarosi Patrik K-1-ben junior Magyar Bajnok és válogatott, VB harmadik helyezett, junior muay-thai Magyar Bajnok.


Munkám során mindig az vezérelt, hogy tőlem telhetően előre tudjam mozdítani a kick-boksz ringes szabályrendszereit. Fontosnak tartom, hogy aki bejön hozzánk edzésre, egy jó csapatba kerüljön, ahol a technikák elsajátításán túl helyes életszemlélet, egyfajta útmutatást is kapjon, akár kedvtelésből, akár versenyzőként sportol.


Szeretnéd te is ilyen, már bizonyított nevek mellett tudni csapatod? Várjuk jelentkezéseitek ITT vagy a Facebookon.