Bemutatkozik a Fradibox Fight Club

Rendhagyó lesz a mostani csapatbemutató rovatunk, hiszen először fordul elő, hogy egy fociszurkolókból kialakult küzdősport klubot van lehetőségünk bemutatni. Az ország legnépszerűbb csapatának szurkolóiból állt össze a Fradibox Fight Club, melynek történetéről és jelenéről Balázs Péter mesélt nekünk.


Fradibox cimer


A kezdetek


Történetünk kissé eltér a megszokott küzdősporttal foglalkozó klubok, csapatok kialakulásától. Indulásunk a Ferencváros szurkolótáborára alapozható. Közösségünkben mindig megvolt a kellő „harciasság”, valamint a küzdősportok iránti érdeklődés. A 2000-es évek közepén a szurkolói csoportok pár lelkesebb tagja a népligeti Koko Gymben megkezdte a „Fradidrukker box” elnevezésű, néhány főt magába tömörítő edzéseket. 2010-ben egy nagyobb volumenű kezdeményezésre, valamivel magasabb létszámot megmozgató tréningek indultak a Ferencvárosi Torna Club birkózó csarnokában, itt már „Fradibox” név alatt, ökölvívás és thai boksz edzések keretei közt.


Külföldi mintát követve, megpróbáltuk átformálni a közvéleményt. Azt próbáltuk nyomatékosítani, hogy a szurkolók, legalábbis a meghatározó rétegük nem egy léhűtő társaság, hanem fegyelmezett, összetartó közösség. Emellett komoly csapatépítő szerepe van a közös mozgásnak. A birkózó csarnok és az ALBERT STADION lebontását követően visszaköltöztünk a Koko Gymbe, itt viszont csak boksszal tudtunk foglalatoskodni. Sokan összekevernek minket a „nagy Fradival”. Sajnos a jelenlegi szurkolók kontra klubvezetés viszony miatt tevékenykedésünket illetően semmilyen együttműködés, támogatás sincsen a mai FTC részéről, tőlük függetlenül működünk, de ez már egy másik asztal...


Személyes kapcsolatok révén le-lejárogattak köreinkbe élsportolók is, segítve minket a fejlődésben, valamint irányt adva nekünk. Ennek, és a „megmaradó”,egyre képzettebb arcoknak köszönhetően lassú léptekben, de megkezdtük a kacsintgatást a versenyport felé. Első komoly megmérettetésünk a 2013-as III.Magyar Szurkolói Küzdősport gála volt, ahol 5 győzelemmel osztott első helyezést értünk el a csapatversenyben.


Komoly előrelépés 2014-ben történt. Edzéseink központja a V. kerületi, Hannibal Fight Club lett. Itt már kényelmesebben, saját időbeosztással foglalkozhattunk mind ökölvívással, mind thai boxszal. Ebben az esztendőben már három versenyen is letettük névjegyünket: a Harcosok Klubja 11-en, a IV. Magyar Szurkolói Küzdősport Gálán, valamint a Dunaharasztiban rendezett Küzdelmek Éjszakája ketrecharc gálán. A rendezvényeken egyikén sem vallottak szégyent harcosaink.


Az idő elteltével már szurkolói berkeken kívüli személyek is megjelentek köztünk, csupa pozitív élményeket tapasztalva.


Napjainkban


Jelenleg hétfőtől-péntekig minden este komoly munka folyik termünkben. A hétfő és a szerda a kéz-láb technikák csiszolásával,thai boxszal telik, a kedd és a csütörtök az ökölvívásé. Emellett, 2015-ös újításként péntekenként grappling és brazil jiu jitsu jellegű edzést tartunk.


Nyugodt szívvel mondhatjuk, komoly szakmai stáb áll rendelkezésünkre:


Ökölvívás: Limbacher Róbert. Tapasztalt, külföldet is megjárt boksz edzőnk. Ő már a kezdetek óta, első trénerünkként segít minket megismerkedni eme csodálatos sport rejtelmeivel.


Thai-box: Veress Ádám, Jánosi László, Viktor. Többszörös thai box bajnokok, nevüket a hajdani „Utcai harc” versenysorozat, valamint számos K1,K3 összecsapás során is hallatták már.


Grappling-BJJ: Tolnai Dávid. Birkózó alapokkal rendelkező edzőnk, eredményes grappling versenyző, ökölvívó Budapest Bajnok, emellett K3 meccseken is megmérettette magát.


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=MQm_WXdc1os&w=560&h=315]


Várunk szeretettel minden sportolni vágyót, kortól, alapképzettségtől függetlenül! Célunk, hogy helytálló csapattá fejlődjünk a magyar küzdősport világában, felkaroljuk a tehetséges fiatalokat, és barátságos környezetben átadhassuk mindazt, amit az évek során tanultunk mestereinktől és a küzdősporttól.


Termünk címe: Budapest, V. kerület, Havas utca 4/b


Edzés időpontok:
Thai box: hétfő,szerda 19:00
Box: kedd,csütörtök 19:00
Grappling-BJJ: péntek 19:00


Érdeklődni lehet hivatalos Facebook oldalunkon keresztül, és ugyanitt hozzájuthattok a legfrissebb információkhoz klubunkról: https://www.facebook.com/fradibox.fight.club


Csatlakozz te is!


FRADIBOX FIGHT CLUB
Egy szív, egy dobbanás!

Szeretnéd te is ilyen, már bizonyított nevek mellett tudni csapatod? Várjuk jelentkezéseitek ITT vagy a Facebookon.