Bús Edina - Boxkesztyűben a versenypályára

imageBús Edina B3 Racing Team Hungary csinos autóversenyzője a tavalyi évben többek közt a hazai bajnoki címet is elnyerte kategóriájában. Az alábbiakban ismét annak ékes példájáról olvashattok, hogy a küzdősportok művelése az élet más területén is hasznos dolgokat hozhat számunkra.


A szezon rajtjáig ugyan még van hátra pár hét, de Edina gőzerővel készül, hogy top formában gurulhasson fel a rajtrácsra az első futamon.   Ezen a ponton már biztos feltettétek néhányan a kérdést, hogy vajon mit is keres Bús Edina neve egy küzdősport portál cikkei közt?!


Nos, Edina a pilóták számára kifejlesztett speciális tréningek mellet thai box edzéseket látogat, méghozzá a Rehák György nevével fémjelzett ReGym-ben ismerkedik a sportággal hétről hétre.


image


De miként kerül Edina a rajtrácsról a bokszzsák mögé? Egy rövid interjú keretén belül próbáltuk kideríteni, hogy miként barátkozott meg a csinos autóversenyző a küzdősporttal, és milyen voltak az első tapasztalatai az edzőteremben.


- 2014. októberében kezdtem el járni a RE-GYM edzőtermébe, ahová a bátyám csalt el, ő ösztönzött arra, hogy abban az időszakban, amikor nincsenek versenyeim, ne maradjon el a testmozgás, illetve egymást tudtuk motiválni azzal, hogy közösen járunk. Előtte egyébként pár alkalommal (ez körülbelül 5 edzés volt), egy másik teremben már ismerkedtem ezzel a fajta sporttal, ám akkor nem voltam kitartó.


e.: - Mi az, ami elsőre megfogott a thai boxban? 


B.E.: - Az, hogy annyira pörgős és dinamikus edzésforma, mindig feszegethetem a határaimat, illetve túlléphetem a saját korlátaimat. Számomra fontos, hogy bizonyítsak magamnak, amit itt 100%-osan meg tudok tenni.


e.: - Milyen gyakran látogatod az edzéseket?


B.E.: - Heti kétszer 1,5 órát járok, ennyit enged meg az időm, hiszen mellette a a hét fennmaradó 3 napján más edzésformát végzek, a hétvége pihenő. Január második fele óta járok rendszeresen, és egyre jobban tetszik.


image


e.: - Speciális, pilótákra kifejlesztett tréningekkel készülsz az idei szezonra, ennek része/kiegészítése thai boksz, vagy teljesen külön kezeled a kettőt?


B.E.: - A speciális edzéssel összehasonlítva felfedezhető némi hasonlóság, hiszen egy-egy ütésnél, vagy akár védekezésnél ugyan úgy fejlődik például a reflex, mint a speciális, versenyre felkészítő edzés
alatt. Azokat a képességeket fejleszti, amik fontosak a versenyzéshez, tehát a felkészülésem szerves részét képezi.


e.: - Tervezed-e, hogy ezentúl a versenyzés mellett is látogatod majd a thai box edzéseket? 


B.E.: - Tervezem, bár biztosan kevesebb időm jut majd az edzésre, de mindenképpen szeretném folytatni!


e.: Köszönjük!


 Reméljük, hogy Edina még sokáig örömét leli a küzdősportok világában és sok sikert kívánunk neki az autóversenyzésben is!