Szmolka Nikoletta – Dupla arany Németországból

Ahogy már az elmúlt héten írtuk, Szmolka Niki az lisszaboni EB után újabb rangos verseny előtt állt, ezúttal Németországban, az Adidas Openen kellett a legjobb formáját hoznia, ami ez alkalommal egy kicsit nehezebb volt, hiszen Niki betegséggel utazott ki pénteken. Ennek ellenére, a vártnál sokkal jobban szerepelt - 2 aranyéremmel térhetett vasárnap reggel haza! Íme Niki gondolatai a hétvégéről:


szmolka-niki-adidas-open-dobogo-2015-ellenfelem


A verseny kicsit döcögősen indult, mert csütörtök estére meg megbetegedtem. Így döntenem kellett, megyek-e vagy maradok. Végül az utazás mellett döntöttem, extra motivációt jelentett, hogy Csécsei Gergő, birkózó edzőnk elkísért minket erre a versenyre. A pénteki indulás után az éjszakát még Csehországban töltöttük, innen mentünk aztán reggel Freibergbe.


A csarnok és a légkör nagyon hangulatos volt, minden adta magát egy jó versenyhez. Mivel csak ketten lettünk volna a súlycsoportba még egy lányt beraktam hozzánk, így körmérkőzés volt. Első meccsem előtt nagyon izgultam, de ott már nyomát sem éreztem a betegségnek, csak a biztató kiabálásokat hallottam csapatomtól.


Mindkét ellenfelemet fojtással győztem le, így egy arany már zsebben volt. Jelentkeztem az Open-re is, itt 8 másik induló volt rajtam kívül. Itt már azonban kezdtem fáradni, de úgy voltam vele, ha már kiutaztunk ennyit, akkor végig is csinálom.


Nagy segítségemre volt Gergő, aki mindenben segített, hogy a legjobb formámat hozhassam a tatamin. Az első két ellenfelem itt is fojtással győztem le, az elődöntő és a döntő küzdelmeit pedig pontozással hoztam. Zsebbe került a második arany is!


szmolka-niki-adidas-open-2015-ellenfelem


Utólag nézve örülök, hogy ennyi meccset tudtam magam mögött. Nagyon köszönöm edzőmnek, Remy van der Hoort-nak, hogy ezeket az ő irányítása mellett képes vagyok elérni, és az Adidas -nak hogy megszervezték, és meghívtak erre a versenyre és ruhákkal támogatnak. Nem hagynám ki természetesen Csécsei Gergőt sem, akinek ezen a versenyen is nagyon sokat köszönhettem!


Gratulálunk Nikinek, aki a betegség ellenére is keményen helytállt, és ilyen szép eredményekkel tért haza!