Andy Ristie - a gép

Ristie


Az alábbi dokumentumfilmben Andy Ristie-t ismerhetitek meg kicsit közelebbről. A 33 éves szurinámi holland karrierje Lucien Carbin, a legendás harcos/edző kezei alatt indult. Ristie 20 évesen kezdett a Muay Thai-ba és bár megnyerte a WKN Interkontinentális övét amatőrként, profi meccsei viszonylag feltűnés nélkül zajlottak. Andy szép lassan mászott fölfelé a ranglistákon, feltűnt az It's Showtime gálákon, egyre komolyabb ellenfelek fölött aratva diadalokat. Hinata Watanabe, Gago Drago, Albert Kraus mind áldozatául estek a Gépnek (The Machine).


Az értőbb szemek itt már egy ideje figyeltek Andy-re és így érkeztünk a 2013-as év végén rendezett Glory 12-es gálára, ahol is egy négyes torna keretében nem mások szálltak ringbe a Glory félnehézsúlyú övéért, mint Giorgio Petrosyan, Robin van Roosmalen, Davit Kiria és Andy Ristie. Roosmalen legyőzte Kiria-t, Ristie pedig mindenki megdöbbenésére kiütötte a legjobb, legtechnikásabbnak hitt "doktort", Petrosyan-t. Aztán a második menetben Roosmalen-t is. Ezzel valami olyasmit vitt végbe, amit előtte egyetlen este leforgása alatt senki még. Mind Roosmalen, mind Petrosyan folyamatosan top 3 harcosok a GLORY ranglistáján. Petrosyan ekkor ráadásul hat éve, 42 meccs óta veretlen volt!


A GLORY 14 gáláján Zágrábban Ky Hollenbeck ellen lépett volna ringbe, azonban Hollenbeck visszalépett, ezért Ristie végül Davit Kiria ellen lépett a kötelek közé. Az első három menetet uralta, egyszer le is küldve ellenfelét, azonban a 4 menettől erősen romlani kezdett teljesítménye és az ötödikben TKO vereséget szenvedett. Ristie azóta három KO/TKO győzelmet aratott - Ky Hollenbeck, Samuel Paiva és Steve Moxon mindhárman áldozatául estek Ristie-nek, aki április 3-án a Glory következő, dubaji gáláján ismét találkozik a jelenleg a címet bitorló hollanddal, Robin van Roosmalen-el! Hol köt ki az öv ezúttal?


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=6L1f_0NBVzA]