Gőzerővel készülnek a Grizzlyk!

A hazai grappling és földharc sport szeme hamarosan Debrecenre szegeződik, hiszen március 7-én a Global Grappling soros fordulóját rendezik a cívis városban. Ebből az alkalomból kértük fel a Grizzly Grappling Team-et, hogy engedjenek egy kis betekintést a felkészülésbe a "hazai" forduló előtt.


10986683_591374884330555_5866626706149665245_n


Fekete Dániel edző sorai következnek:


A gyerek szakosztály edzései az utóbbi időkben nagy változáson ment át. Nem csak duplájára nőtt a gyerekek száma, de az átlag korosztály is lentebb ment. Ez egy teljesen új kihívás mivel egyfelől, le kell kötni a kicsik figyelmét olyan módon, hogy tanulják is a sportág alapjait, másfelől a haladóknak egy verseny orientált edzésre van szükség.


Az edzések olajozott levezénylésében a nagyobbak hatalmas segítséget nyújtanak. Gedeon Vencel, Nagy Tamás és Kovács Kristóf nem csak példaként szolgálnak a legkisebbeknek, de fiatal koruk ellenére elég érettek, hogy alkalmanként segédedzőként is részt vegyenek az edzések lebonyolításában.


10405259_586762401458470_1478628742487824068_n


Bevezetésre került a fokozat rendszer, mely rendkívül jól bevált a gyerekeknél, hiszen újabb motivációt ad a keményebb edzésekhez, és az eredményesebb versenyzéshez. Versenyek után bevezettük a „Lazítást” mely még a koruk miatt egyelőre csak pizzázást vagy limonádézást takar.


A haladóknak van lehetőségük plusz erőnléti edzéseken is részt venni. Előtérbe került a birkózás az edzéseken, nagy hangsúlyt kapnak a földre vitelek. Az utóbbi időben előkerült újra a GI is, nemsokára versenyen is megmutatják magukat a fiúk ruhában.


Az edzések mostanában hangosabbak, élettel telibbek lettek. Rendkívül jó hangulatot teremtenek a kicsik, a kérdéseikkel , és azzal ahogy ügyesednek.


Márciustól a Crossfire Gym támogatása által, a csapat 3 top versenyzője - Nagy Tamás, Kovács Kristóf, Gedeon Vencel, Debrecen legjobban felszerelt crossfit termében készülhet a versenyekre, profi körülmények között.


logo

A csapat idei célja, hogy majd minden korosztályban tudjunk indulni a Global Grappling versenyein, illetve a klub kiemelt versenyzőinek támogatása.


Fekete Dániel
edző, Grizzly Grappling Team Gyerekszakosztály