Hétvégén jön az I. ZBK Hungarian Open

Ahogy már többször is írtuk, március 14-én rendezik az első Zen Bu Kan Kempo Hungarian Opent. Ezzel kapcsolatban, az egyik főszervezőt, Kárászi Balázst kérdeztük.


I. ZBKK_Hun_Open_Plakát_2015.02.17


- Milyen céllal hívtátok életre ez a versenyt?


- A tavaszi szezonban eddig csak a májusi Országos Bajnokság volt az egyetlen saját szervezésű versenyzési lehetőség a felnőtt Zen Bu Kan kempokák számára, ezért döntött úgy a Szövetségünk, hogy életre hívunk egy új versenyt Budapesten vagy közelében. A szervezéssel a Kismészáros Kempo SE-t bízta meg a Szövetség.


- Volt-e valami különleges oka a márciusi időpont kiválasztásának?


- A márciusi időpont a felnőtt Országos Bajnokság előtt kb. két hónappal van, így elegendő idő van a két verseny között. A válogatott versenyzők számára pedig jó felkészülési lehetőség a Világbajnokság előtt.


- Mennyiben fog különbözni - ha fog - esetleg a Hanshi Kupához viszonyítva?


- A Hungarian Open leginkább az Eger Kupára fog hasonlítani, azaz csak küzdelmi versenyszámok lesznek: Gi földharc, NoGi földharc, B viadal, A viadal, Pusztakezes Viadal és MMA viadal. Újdonság lesz, hogy a földharc versenyszámokban eltérő lesz a menetidő a kezdő és a haladó kategóriák között. Kezdő kategóriában 3 perc haladó kategóriában 5 perc lesz a menetidő. Valamint lesz egy súlycsoport nélküli kategória NoGi földharc versenyszámban, melynek győztes versenyzői értékes nyereményeket kapnak. A Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség tagjai számára pontszerző verseny, így a válogatottság megszerzéséhez elengedhetetlen a jó szereplés a versenyen. A versenyen nem csak Szövetségünk tagjai vehetnek részt, így várjuk küzdősport klubok jelentkezését.


- Köszönjük Balázs!


9. Promo_2015.02.01


 A küzdelmek súlycsoportok szerint zajlanak majd tehát. A harcosok gi-földharc, gi nélküli földharc versenyszámban mérhetik össze erejüket, valamint indulhatnak súlycsoporttól független, abszolút kategóriában No-Gi versenyszámban is,amelynek nyertesét külön díjjal jutalmazzák. Állóharc kategóriában is lehet nevezni: a harcosok light – contact (B-viadal), valamint full-contact versenyszámokban mutathatják meg tudásukat, kesztyűben(A viadal), kis kesztyűben (MMA viadal), illetve lehet pusztakezes viadalban.


Közben minimális változtatások történtek a korcsoportok tekintetében:


JUNIOR (16-17 évesek): 1998-1999, FELNŐTT (18-34 évesek): 1981-1997, SENIOR (35 év és fölötte): 1980 és előtte.


Nevezni még ma (3.11) éjfélig lehet!