Kelemen alig várja az újabb megmérettetést

A győri születésű Kelemen Balázs a németek legnagyobb reménységével, Vincent Feigenbutz-cal csapott össze a WBO interkontinentális övéért. Kelemen remek csatát vívott, nyolc meneten át kiegyensúlyozott meccsben vett részt, ám a folytatásban a német TKO-val diadalmaskodott.


KelemenBalazs


Kelemen Balázs (22-1) hétfőn vállalkozott arra, hogy értékelje a németországi eseményeket:
"Úgy érzem, nem boxoltam rosszul, ennél viszont többre vagyok képes. A pozitív oldala pedig az, hogy sikerült a nemzetközi élmezőnyben letesztelnem magam" - jelentette ki Kelemen. "Nem zavart a közeg, az idegen pálya hangulata,- hisz Félix már háromszor elvitt előtte ilyen nagyszabású mérkőzésekre, hogy szokjam, barátkozzam az ilyen helyzetekkel, hogy amikor ide eljutunk, ne legyen terhes számomra az ilyen közeg-, az sem zavart különösebben, hogy nem én számítottam a küzdelem esélyesének, hisz léptem már szorítóban profiként Németországban hazai ellen és nyertem. Bokszoltam egy jót, és bár most nem én nyertem, pozitívan tekintek a jövő elé! Vincentet remek kis bunyósnak tartom, erős, nagy ütő. Komoly jövő előtt áll, ha a menedzsmentje is úgy gondolja."Balázs véleménye szerint a mérkőzés alakulását egy szerencsétlen körülmény befolyásolta, ami összességében végzetesnek bizonyult a végeredmény szempontjából.


Az összecsapás megszakításához vezető jelenet elég furcsa volt. "Elkapott egy jó ütéssel, amitől tény, hogy elvesztettem az egyensúlyomat, majd pedig ráestem a kötelekre. Ekkor a mérkőzésvezető "stopot" mondott és a kezét is felemelte, - aki megnézi a mérkőzés felvételét ezt jól láthatja, hallhatja-, én pedig megálltam a "stopot" meghallva, ahogy ilyenkor kell. Feigenbutz viszont nem és még ütött hármat-négyet. Nem értettem, hogy ha a bíró egyszer megállítja a küzdelmet, akkor miért hagyta, hogy az ellenfelem tovább támadjon?! Mindenesetre furcsa és ezt nem is szeretném tovább ragozni, mert magyarázkodásnak tűnne."


A "hogyan továbbról" Kelemen a következőket mondta el. "Most egy kicsit pihenek, és folytatom tovább. Eszembe sem jut befejezni a pályafutásomat, hiszen Félix is megnézte a pontozólapokat, s a meccs beszüntetéséig nem álltam rosszul, esélyem lett volna a végső sikerre" - mondta a magyar ökölvívó.
"Természetesen, ha alárendelt szerepet játszottam volna a súlycsoport egyik legnagyobb reménysége ellen, akkor elgondolkodom a visszavonulásról, de így most alig várom, hogy ismét lehetőséget kapjak bizonyítani! Itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem edzőmnek, Gálfi Andrásnak, illetve Bertók Róbertnek és Rácz Felixnek azt, hogy hittek bennem és, hogy eddig eljutattak és ígérem, meg fogom hálálni nekik a szorítóban a bizalmukat. Ezen kívül pedig szeretném mindenkinek megköszönni, aki szurkolt nekem és végig követte az eseményeket."/forrás: felixpromotion.hu/