Sportpszichológia klub – Programajánló


“A motiváció elindít, a megszokás mozgásban tart.”



Hányan vagyunk, akik év elején megfogadjuk, hogy rendszeresen sportolunk, és hányan vagyunk, akik még mindig sportolnak február közepén?


Milyen szerepe van a berögzült viselkedésformáinknak abban, hogy mennyit mozgunk, és hogyan tudunk olyan új szokásokat kialakítani, amelyek segítségével könnyebben „rávehetjük magunkat” a testmozgásra? Hogy csinálják ezt a profik?


inspire2


Következő sportpszichológia klubunk során a sportolást övező szokásokat, rutinokat fogjuk körbejárni – méghozzá két szempontból is. Elsőként a mindennapi testmozgást vizsgáljuk meg: milyen szerepe van a berögzült viselkedésformáinknak abban, hogy mennyit mozgunk, és hogyan tudunk olyan új szokásokat kialakítani, amelyek segítségével könnyebben „rávehetjük magunkat” a testmozgásra?


Ezután szó lesz arról is, hogy mit jelentenek a szokások vagy rutinok a versenysportban – miért pattintja le a teniszező háromszor a labdát szerválás előtt, vagy a kosaras a szabaddobás előtt? Miért van az, hogy bizonyos sportolók szigorúan ragaszkodnak bizonyos tevékenységekhez, viselkedésformákhoz és szokásokhoz a verseny vagy meccs előtt és közben? Megtudhatjuk, hogy mi a különbség a babonák és a szokások között, és hogy mitől függ az, hogy ezek segítik vagy inkább veszélyeztetik a teljesítményt.
Második sportpszichológia klubunkat ajánljuk mindazoknak, akik a szabadidősport pszichológiája iránt érdeklődnek, illetve olyanoknak is, akiket a versenyzés lélektana érdekel. A klub egy ráhangoló, bevezető előadás a márciusban induló Sportpszichológia alapok című képzésünkhöz.


A klub időpontja és helyszíne: 2015 március 5. 18.00, 1023 Budapest, Frankel Leó út 21-23 I./1. (Tanácsadók Iskolája).