ZBK Hungarian Open - Interjú Krepsz Fannival

Holnap, március 14-én rendezik a Budakalászi Sportcsarnokban az I. ZBK Hungarian Opent, melynek főszervezőjével Kárászi Balázzsal már korábban beszélgettünk az eseményről. Most a rendező csapat, a Kismészáros Kempo SE egyik versenyzőjével, Krepsz Fannival olvashattok egy rövid interjút.


I. ZBKK_Hun_Open_Plakát_2015.02.17


Fanni 5 évesen ismerkedett a kempoval, amit egy iskolai bemutatón látott először, ezt követően bátyjához csatlakozva elment ő is egy edzésre, aminek már 10 éve, és azóta is töretlen a kitartása a sport mellett. Hogy mi ragadta meg először Fannit a kempoval és az edzéssel kapcsolatban? Valószínűleg az első tippetek hibás lenne, ahogy mi sem találtuk volna el, így ő maga árulja el most:


kicsiként a versenyen


- Először játékosan edzetünk sokat és, hogy a fiúkat büntetlenül verhettem.  Később már természetesnek vettem, hogy  hetente 3-szor járok edzésre és a társaság is nagyon jó volt. Motivált a versenyeken elért eredmények és mindig jobban és jobban akartam teljesíteni. Nem csak a Kempoban értékelték az eredményeim, hanem többször kaptam Polgármesteri dicséretet is . Persze főként az is, hogy edzésen kívül is egy nagy családnak számítunk.


- Fegyveres és küzdelmi számokban is egyaránt sikeres vagy. Mi a kedvenc versenyszámod, és mit tartasz a legnagyobb erősségednek?


sárosdi versenyen  2014.04.19.


- Fegyveres formagyakorlatokat  könnyen megtanulom , de nem szeretem a kötöttségeket, ezért a nagy kedvencem a földharc. Ahol a másodperc tört része alatt kell újabb és újabb  döntéseket hoznom, és rögtön érzem magamon azok jó vagy rossz eredményét. Kiélhetem kreatív tudásom, és szabadon tudok mozogni. Amennyiben enged az ellenfelem.


- Gyakran indulsz Global Grappling versenyeken is, ahol sokszor nálad sokkal nehezebb ellenfelekkel kerülsz szembe, ami önmagában is megerőltető feladat. Külön készülsz ezekre a helyzetekre?


global grappling


-Igazából alapból edzéseken sincs a súlycsoportomba senki, csak nálam nehezebbek, ezért nagyon választási lehetőségem nincs. Már alapból arra számítok, hogy nem lesz a súlycsoportomba ellenfelem. Meg már meg szoktam, hogy versenyeken sincs, csak nehezebb ellenfelem. De szeretem a kihívásokat, és legalább tudom, hogy tényleg meg küzdöttem azért az eredményért amit kapok.


- Közeleg a ZBK Open, az idei év első komoly megmérettetése számotokra, nyilván keményen készültök rá. Mi volt azonban eddig a legnagyobb sikered, amire igazán büszke vagy?



- Amire igazán büszke vagyok az a tavalyi ICKKF WORD CHAMPIONSHIP a kempo világbajnokság Portugáliában., ahonan egy aranyat és két bronzérmet hoztam el, persze az edzéstársaim segítségével és biztatásaival. Szinkron formagyakorlatban lettem első Kovács Alexandrával és Csóka Zsuzsannával. Persze ez nem sikerült volna Palotás Ferenc és Kárászi Balázs felkészítése nélkül. harmadik lettem light-kickbe és formagyakorlatban egyaránt.


 - Milyen versenyszámokban indulsz hétvégén az Openen?


- A hétvégi versenyen Gi és Nogi földharcban és "A" fullcontact-ban indulok. Kihozom majd magamból a legtöbbet, és megpróbálok minél jobb eredménnyekkel zárni az versenyt!


 

- Köszönjük Fanni, és sok sikert kívánunk a hétvégi ZBK Openen!