Bedák Zsolt vezeti fel az évszázad bokszmeccsét

„Sikerült életem legnagyobb dobása, mert megállapodtunk Leo Santacruz menedzsmentjével, vagyis a május másodiki Las Vegas-i bokszgálán magyar is lesz a ringben” – újságolta az Indexnek Rácz Félix menedzser.


A kispehelysúlyú világbajnok Santacruznak majdnem hibátlan a mérlege, 30 meccsből 29-szer nyert, egy döntetlenje van.


Bedák Zsolt


Még a második meccsén nem bírt ellenfelével, azóta veretlen, tavaly augusztus óta őrzi a WBC világbajnoki övét. Januárban bokszolt legutóbb, akkor Jesus Ruizt verte Las Vegasban a nyolcadik menetben.


Rácz szerint Bedák élete esélyét kapta azzal, hogy kihívó lett. Erdei Zsolt, a versenyző edzője is így gondolkodik, mondta is neki, hogy vissza nem térő alkalom, sajnálja, hogy neki az életéből kimaradt egy ilyen, mert megsérült a Tavoris Cloud elleni címmeccs előtt.
Bedáknak a hétvégén lett volna meccse, így nem okoz gondot neki a felkészülés, még szerencsés is, hogy nyert két hetet.


“Április 25-én már az Egyesült Államokban kell lennünk, ezért sürget az idő, de Zsolt óriási motivációval várja a meccset. Arra van nagyobb esély, hogy Mayweather és Pacquiao történelmi jelentőségű, és nagy érdeklődéssel várt meccse előtt közvetlenül hívják majd őt a ringbe. Ha nem így lesz, akkor kettővel előtte mérkőzik meg Santacruzzal. Az sem egy rossz pozíció ebben a programban.”


Bedák 2010-ben bokszolt címmeccsen – az volt az első veresége, a mai napig az is az utolsó -, akkor Wilfredo Vazqueztől KO-val kapott ki Puerto Ricóban, eltörött az állkapcsa. Azt a találkozót még az Universum öklözőjeként érte el, utána három évet kihagyott, és Rácz kezdte egyengetni az útját.


Olyan nyilvánosságot kap ez a meccs, hogy Bedák még egy izgalmas vereséggel is keresett versenyző lehet a tengerentúlon. Ha pedig nyer, akkor pedig egycsapásra a sportág legjobbjai közé emelkedne. A magyar öklözőnek 24 győzelme van az egyetlen vereség mellett.


forrás: ferobox.com