Határok nélkül - Szűcs Gergő

Határok nélkül sorozatunk folytatásában Komlós Rozi után ezúttal Szűcs Gergővel készítettünk interjút. Gergőt tavaly szeptemberben látogattuk meg Székesfehérváron, ahol edzőként vezette a Profi Kempo Akadémiát, ahonnan aztán rövidesen Londonba költözött.


Mondhatni, hogy nem telt el túl hosszú idő azóta, de Gergő számára mégis elegendő volt ahhoz, hogy belekezdjen álmai megvalósításába. Megkerestük tehát, hogy meséljen kicsit a kint eddig eltöltött időszakról és terveiről.



ellenfelem.hu: - Szeptember óta vagy kint Angliában. Hogy ment a beilleszkedés? Milyen különbségeket tapasztaltál?


Szűcs Gergő: - Először is had üdvözöljek mindenkit innen Londonból! A beilleszkedés úgy alakult, ahogy arra számítottam. Könnyen. Nem vagyok elveszett gyerek szóval hamar ment. Amúgy is szeretek új emberekkel megismerkedni. Illetve maga a tudat, hogy ezzel egy hatalmasat lépést tettem a céljaim felé izgatottá tett, sőt talán még mindig az vagyok. Mondanom sem kell, hogy amióta kint vagyok sok különbséget tapasztaltam. London egy nagyon színes város. Rengeteg sok fajta nemzetiséggel, ha valaki eltudja magában fogadni, hogy ezzel rengeteg fajta szokás is jár, akkor London nagyon tetszeni fog neki a nagy nyüzsgés miatt.


e: -Több edzőtermet is kipróbáltál. Mesélj a látottakról kicsit!


Sz.G.: - Maradjunk csak a küzdősportnál. Azt tudom mondani, hogy nem tudnak többet mint Mi. Legalábbis nekem nem tudtak túl nagy újdonságot mutatni. Edzések hasonlóak az otthoniakhoz. Ami viszont nagyon imponáló volt, hogy ahol eddig megfordultam edzeni, mindenhol volt ketrec és ring külön is. A harcosok közt - akár csak otthon- , vannak akik komolyabban gondolják, és vannak akik hobbiként tekintenek az egészre. Ahova járok edzeni, a Diesel Gym-be van egy pár jó harcos. Nagy „csatákat” szoktam velük vívni a sparring edzéseken. Ennek örülök is. Mondhatni, hogy már tisztelnek ott. Azért is mondom ezt, mert az edző megkért, hogy legyek az edzőpartnere.


szg2


e.: - Nemrég elindult a Profi Kempo Akadémia Londonban is. Mennyire vevők az angolok a kempora? Nyilván beszéltél nekik a sportág hazai történetéről.


Sz.G.: - Így van, elindult a londoni PKA is. Nagy örömömre. Rengeteg munka van vele, több mint otthon. Profin akarom ezt is csinálni, így nem unatkozok. Mindig van vele munka, amit élvezek is, hiszen ez az életem. Elsősorban magyarokat céloztunk meg. Elakarok érni egy 10-15 fős bázist, aztán lehet jobban nyitni a más nemzetiségek felé. Persze párhuzamosan az idegen ajkúakat is próbáljuk bevonzani. Magyar tanítványok már vannak, kb 8-10en vagyunk edzéseken általában. Szóval alakul. A Kempora amúgy biztosan harapni fognak, ennyire komplett edzésfajta nincsen itt.


e.: - Mik a terveid a közeljövőben? Van-e esetleg valamilyen mérkőzés vagy verseny kilátásban?


Sz.G.: - Tervek, hát azok vannak rendesen.  Jelenleg a nyári edzőtáboromat szervezgetem, amit az USA-ban szeretnék végigcsinálni. Kezd összeállni a dolog. Biztosat még nem tudok, de szépen alakul. Egy hónapot szeretnék eltölteni egy amerikai nevesebb csapatnál. Meglátjuk mi sül ki belőle. Verseny egyelőre nincs kilátásban, pedig már nagyon versenyeznék. Viszont ez a kis „kihagyás” jót tett, a sérült vállam kezd helyre jönni. Nem akartam megműttetni, és most úgy néz ki, hogy továbbra sem lesz rá szükség.


e.: Köszönjük Gergő, és sok sikert kívánunk Neked!


Sz.G.: Köszönöm szépen a lehetőséget az ellenfelem.hu–nak. Nagy öröm számomra mindig, ha a tapasztalataimról mesélhetek.