Helyzetjelentés - Soltész László

Tavaly készítettünk még Lacival egy hosszabb interjút, azóta azonban kevesebbet lehetett hallani róla, így szinte adta magát, hogy egy pár kérdéssel felkeressünk a Hungarian Pitbull Fighters vezetőedzőjét.


soltész_global


ellenfelem.hu.: - Az év vége fele, mintha inkább az edzői munka került volt előtérbe. Szándékosan, vagy csak nem volt épp aktuális meccs lehetőség?


 Soltész László: - Lehetőség lett volna, 2 meccset is visszautasítottam azonban. A csapat építése, formálása volt a fő szempont az év második felében, illetve a maradék időben a pihenésre és a magánéletre koncentráltam.


 e.: - Túl vagytok már néhány megmérettetésen idén. Hogy szerepeltek a tanítványok eddig?


 S.L.: - Kezd beérni az elvégzett munka a srácokkal. Amatőr versenyeken indulunk elsősorban, így építgetjük őket folyamatosan. Biztató azonban, amit a versenyeken produkálnak.


pitbullok


 e.: - Mint versenyző, mik a terveid a közeljövőben?

 S.L.: - Lett volna egy mérkőzésem, amit nem sokkal előtte visszamondtak. Az bosszantó volt, mert amiatt a felkészülési időszak során több lehetőséget is visszamondtam. Most azonban úgy néz ki, hogy az FFC következő gáláján mérkőzöm végre, április 17-én!


e.: - Pár napot Szlovákiában is készültél. Mesélj kicsit a rövid edzőtáborról!

S.L.: - Több szempontból is nagyon hasznos volt. Modern teremben készülhettünk, jó ellenfelekkel. Szállásunk közel volt a teremhez, minden adott volt, hogy csak az edzésre kelljen koncentrálnunk. Inkább az állóharcot erőltették, aminek örültem is, de volt pár ügyesebb birkózó is, akikkel leviteleket és azok védéseit tudtam csiszolni. Segítőkészek voltak végig, mi is örültünk, másfajta szemléleteket ismerhettünk meg.


Truscek-Soltesz645


 e.: - Mit tudsz az aktuális ellenfeledről?

 S.L.: - Ügyes srác, de ha odafigyelek és megfelelően koncentrálok, akkor meg tudom oldani majd. Inkább állásból kezdeményez, nagyon jól védi a lábát, ha a földre kerül, akkor is inkább a g’n’p van nála előtérben. Fel vagyok rá készülve!


Sok sikert kívánunk!