Heti összefoglaló

Vasárnaphoz érve már megszokhattátok, hogy heti összefoglalónk keretén belül a hét legfontosabb eseményeit és történéseit fogjuk össze egy csokorba Nektek, hogy biztosan nem maradjatok le semmiről. Az elmúlt pár nap legnagyobb durranása egyértelműen Bedák Zsolthoz köthető, aki a pénteki Ferobox gálát kihagyva május 2-án az évszázad mérkőzésének felvezetésében kapott helyet, Las Vegasban.


IMG_0866



 A hét eseményei előtt még néhány eredmény az elmúlt hétvégéről.


Nagyszerűen zárt a Carlson Gracie Team Hungary a hétvégén, 04.11-én rendezett IBJJF nemzetközi Openen. Gi kategóriában Cselőtei Tamás súlycsoportjában bronzérmet, Körmendi Dezső és Szabó Gyula aranyérmet szereztek, de Szabó egyéb kategóriákban is remekelt, hiszen Gi Absolute-ban és No-Gi kategóriában is ezüstöt szerzett, de Sándor József is elhódította súlycsoportjában az ezüstöt a No-Gi kategóriában.


unnamed(1)


A szintén szombaton, Mariborban rendezett Dejan Zavec és Sasha Yengoyan WBF boksz gálán, 5 ezer fő előtt lépett a kötelek közé a Szigetszentmiklós-Tököl SE kiválósága, Elszaszer Dávid is kick-light kategóriában. Dávid ellenfele a szlovén tae-kwon-do és kick-box Eb ill. világbajnok versenyzője, Grega Rudolf volt, aki Gnyálin István elmondása alapján igen sokat szabálytalankodott. Dávidot azonban sem ez, sem az eredmények, de még a rengeteg néző és a gálát élő egyenes adásban sugárzó szlovén RTV sem zökkentette ki: technikában és keménységben is felülmúlta és legyőzte ellenfelét, ezzel pedig elnyerte a bajnoki övet!


 unnamed(2)


Akinek ez még mind nem lenne elég, annak elárulhatjuk, hogy a horvátországi, Zágrábban tartott "Croatia Open" kadet kötöttfogású viadalt is a hétvégén rendezték, ahol kötöttfogású válogatottunk igen eredményesen szerepelt. A tizenhét fős "alakulat" tizenegy tagja tért éremmel haza! A mérleg: hét arany, két ezüst és két bronz! A csapatpontverseny eredményhirdetésénél az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán és Pap Ferenc az első helyezettnek járó trófeát vehette át!A versenyen a teljes horvát mezőny mellett tizenhét magyar és számos ország birkózói mérték össze tudásukat. Az UWW által elfogadott nemzetközi viadalon a mieink tíz súlycsoportból, hetet nyertek meg. Ezzel az eredménnyel a csapat a csapatpontverseny első helyén végzett!


Aranyérmeseink: Pásztor Richárd (42 kg), Váncza István (50 kg), Lakatos Tamás (69 kg), Gégény Dominik (76 kg), Martin Bence (85 kg), Érsek Róbert (100 kg)
Ezüstérmeseink: Kecskeméti Krisztián (50 kg), Orosz Tibor (85 kg)
Bronzérmeseink: Török Tamás (54 kg), Takács István (69 kg)


 unnamed(3)


Hétfőn összefoglaltuk a szombati Harcosok Klubja gálán látottatak, melynek főmérkőzését Dudok Károly és Jóni Zsolt vívta.


HK17-Joni-Dudok-ellenfelem


Kedden a pénteken újra ringbe lépő debreceni Soltész Lászlóval készített helyzetjelentésünk volt terítéken. Laci az FFC 18 gála programjában kapott helyett, a horvát Truscek ellen. A visszatérés nem sikerült túl jól, Laci sajnos vereséget szenvedett Ljubljanában.


Truscek-Soltesz645


Szerdán a ma este zajló Bajnokok éjszakája gála beharangozója következett, melynek programjában többek közt Vidákovics Patrik és Polster “Psicho” Tamás is helyet kapott.


bajnokok_ejszakaja_header-ellenfelem


Csütörtökre is marad még beszámolónk az elmúlt hétvége eseményei közül. Cseh-Lantos Renáta és Fényes Zsolt vett részt a Respect FC gálán, Németországban.


RFC-wuppertal-cseh-lantos-brunner-fenyes


Estére egy interjút tartogattunk, mégpedig 10 kérdést tettünk fel Nagy "Csonttörő" Jánosnak, aki készséggel árt rendelkezésünkre az interjúhoz.


csonttoro-nagy-janos-ellenfelem


Péntekre maradt a már említett Bedák Zsolthoz köthető bomba meglepetés, miszerint Zsolti a Mayweather vs Pacquiao gála programjában szerepel majd május 2-án!


Bedák Zsolt(1)

Estére 12 fontos bjj drill-t mutattunk be egy videó segítségével. A drillek bizonyos mozdulatok, mozdulatsorok, melyeket azok készség-szintűvé válásáig ismételünk, így adott szituációkban nem kell majd gondolkodnunk, hanem a mozdulat természetes módon, reflex-szerűen jön majd magától.


Szombaton bemutattuk Novotny Bence munkásságát, aki sérült embereket oktat harcművésztre, akik a kempot megismerve közelebb kerülhetnek a teljesebb élethez.


unnamed2


Estére egy szemináriumot nézhettetek meg Nieky Holzken prezentálásában, akinek Hamburgban rögzített foglalkozása rengeteg hasznos momentumot hordoz magában.


Nieky


A pénteki Ferobox Event gála főmérkőzésén Szellő Imre remek formát mutatva ismét győzelmet aratott, a gála többi eredményéről ITT olvashattok.


Szellő-Imre


Nagyon szép eredmények születtek szombaton a békéscsabai Kickbox Diákolimpia döntőjében is, melyet a városi sportcsarnokban rendeztek meg. A verseny eredménye a válogatott tagságért folytatott küzdelemnek egyik pontszerző viadala volt, valamint a továbbtanulás szempontjából is értékes volt, mivel a Diákolimpia eredménye a felvételi pontok számát is növeli. A 30 sportegyesületben kickbox sportot gyakorlók közel 300 utánpótlás korú versenyzője három szabályrendszerben mérték össze tudásukat.


A versenyen a Zrínyi Miklós vezette Komárom-Esztergom Megyei Kick-box különítmény 14 arannyal, 8 ezüsttel és 10 bronzéremmel végzett, az Energy Gym-ből Flack Márk cadett 2 - kick-light 3. helyezést, Kürti Bonita - cadett 2 - light-contact 1. helyezést, kick-light 1. helyezést értek el. Hricsovinyi Károly tanítványa, Benedek Zsolt pedig WFC Hungary Pro bajnoki övet szerzett 75 kg-ban, K-1 szabályrendszerben! A Szigetszentmiklós-Tököl SE 9 aranyéremmel, 8 ezüstéremmel és 5 bronzéremmel zárt!


Kövessetek minket a következő héten is!


ellenfelem.hu - A harcos közösség