Jász Viadal - Nyílt Sport Ju-jitsu Verseny

jaszviadal-sport-jitsu-ellenfelem


A hétvégén Nyílt Sport Ju-Jitsu versenyt rendeznek Jászberényben, melyről a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség elnöke, dr. Gulyás Richárd Miklós írt nekünk:


Az első hivatalos Sport-Jitsu versenyt 1998-ban rendezték Jászapátiban. A Zen Bu Kan Kempo stílusalapító nagymester, dr. Harnos Imre hozott Ausztráliából VHS felvételeket a nemzetközi versenyekről. Megbízást adott dr. Nagy-Hinst István Hanshinak, hogy tegyen lépést a meghonosítása érdekében, és kezdetben a ZBK Kempo szervezettel közös utakon járt a versenyrendszer.


Azóta töretlenül fejlődik hazánkban a sportág, már több mint egy évtizede rendez magyar bajnokságot a Magyar Sport-Jitsu Szövetség. A szakszövetséggé alakulás következtében lehetőség nyílott arra, hogy a több apró versenyszisztéma egy nagy egésszé forrjon, és erős nemzetközi jelenléttel képviseltesse magát a magyar ju-jitsu sportág a SportAccord tagsággal is rendelkező JJIF szervezetnél.


Az első verseny óta hagyományosan rendeznek sport-jitsu kupákat a Jászságban. A múlt év novemberi Sport-Jitsu Magyar Bajnokság bebizonyította, hogy nagy az érdeklődés a sportág iránt. Magas szakmai színvonal és parázs küzdelmek jellemezték a rendezvényt.


A jelenlegi, „JÁSZ VIADAL” Nyílt Sport Ju-jitsu Verseny előkészületei során érezhető a fokozott várakozás. Még nem zárult le a nevezési határidő, de máris sok klub jelezte részvételi szándékát. Neves egyesületek érkeznek a Ju-jitsu, Judo, Birkózás, Kempo, Kick-box és más sportágakból.


Az esemény külön érdekessége, hogy – szakítva a hagyományokkal – nem lesznek technikai számok, kizárólag küzdelmi versenyszámok. A legfiatalabbaktól a legidősebb korosztályig mindenkit várnak a rendezők a következő küzdelmi divíziókban:




  • Gi földharc

  • No Gi földharc

  • Sport-jitsu Kumite „C” (light contact)

  • Sport-jitsu Kumite „B” (full contact)

  • Pusztakezes Sport-jitsu Kumite (full contact)


Külön díjazásban részesül a legeredményesebb csapat a SCITEC NUTRITION Jászberény jóvoltából. A rendezvényt támogatja Jászberény Város Önkormányzata is.
A nevezéseket 2015. április 14-én éjfélig lehet leadni.

Magas szakmai színvonal, éles és izzasztó küzdelmek, kiváló szórakozás várható.

VÁRJUK A VERSENYZŐKET, SPORTVEZETŐKET és ÉRDEKLŐDŐKET!

dr. Gulyás Richárd Miklós elnök
Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség