Kovács Alexandra - Muaythia Mania 8

kovacs-alexandra


Mintha tegnap lett volna, hogy beszámoltam az első profi thai-box mérkőzésemről, mára pedig már túl vagyok a második kemény megmérettetésemen is. Április 18-án, szombaton került megrendezésre a Muay Thai Mania 8 Magyar-Litván csapatmérkőzés, ahol nekem is jutott egy kiváló ellenfél, Vaida Masiokaite személyében, aki a 2014-es krakkói IFMA EB-n második helyezést ért el. Így meglehetősen izgalmasnak ígérkezett az összecsapás.


A helyszín ismét Szentendre volt, csak a rendezvény ezúttal a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia sportcsarnokába költözött. A verseny előtt egy nappal zajlott le a mérlegelés a 4 Szürke nevezetű vendéglőben. Rendkívül kellemes hangulatban és kíváncsisággal telt az esemény, hiszen itt volt lehetőségünk először találkozni az ellenfeleinkkel személyesen.


Mi 61,2 kg-os súlyhatárban egyeztünk meg, ami nekem ugyan nem járt fogyasztással 58,8 kg-val mérlegeltem be, viszont túlságosan alatta voltam ellenfelemmel ellentétben, aki hajszálpontosan hozta a 61,2 kg-ot. Ez a súlykülönbség igen soknak bizonyult a 3x3 perces menetek alatt, de igyekeztem megoldani és kitartani.


[gallery type="slideshow" link="none" ids="5356,5355,5352,5350,5349,5351,5348,5354,5357,5353"]

Úgy érzem az első menetben voltam a legösszeszedettebb, többször sikerült őt leforgatnom, kilépni a támadásai elől és visszatámadni. A további menetek során egyre erősödött a fáradtság, kezdtek előjönni az előkészítetlen rúgások és egy-egy összekapaszkodás is rengeteget kivett belőlem, aminek a vége többször is földre-kerülés lett. Ennek ellenére nem adtam fel, küzdöttem tovább és próbáltam minél több találatot szerezni és koncentrált maradni a küzdelem végéig.


Úgy gondolom egy igazán remek ellenfélre találtam Vaidaban. Mindketten kitartóan küzdöttünk és kihoztuk magunkból, amit csak lehetett. Nem voltam teljesen biztos abban, hogy ki nyeri meg a mérkőzést, de végül megosztott pontozással az én kezemet emelték magasba. Izgatottan várom a visszavágót. Biztos vagyok benne, hogy az is legalább ilyen kemény lesz. Az összecsapást végül a litván csapat nyerte 3:2-re. Gratulálunk ellenfeleinknek és a magyar csapat tagjainak is, akik remekül helyt álltak.


Edzőim, Palotás Ferenc, Mezei György és Ács Dániel, felkészítése, biztatása és a protein-vitamin.hu támogatása nélkül most se sikerülhetett volna ilyen eredményt elérnem, úgyhogy szeretnék ezúton is köszönetet mondani nekik. Köszönöm!