Magyar harcosok küzdöttek a wuppertali MMA gálán

RFC-wuppertal


Múlt héten, Április 11-én a SHIELD biztonsági szolgálat és Lacza Ádám Illés szponzorációjának segítségével a németországi Wuppertalban járt Cseh-Lantos Renáta és Fényes Zsolt, akik a Respect Fighting Championship 12 gáláján küzdöttek MMA szabályrendszerben. Zsoltit és Renit Brunner Tihamér és Reni férje, Robi segítették mindenben. Reni egy címmeccset vívott a WKU szervezet MMA világbajnoki övéért és az RFC pehelysúlyú övéért 5x5 percben, de Zsoltnak is egy kemény ellenfél jutott, akivel 3x5 percben, profi MMA szabályrendszerben csaptak össze.


A gálára egyébként Budapestről, még csütörtök este indult Brunner Tihamér, Fényes Zsolt, Renáta és férje egy személyautóval, a helyszínre pedig Pénteken 11-kor értek oda. A mérlegelés után, mely délben zajlott, a versenyzők a négy csillagos szállodába mentek, ahonnan aztán szombaton indultak a gála 20:00-kor kezdődő küzdelmeire.


[gallery type="slideshow" link="none" ids="5198,5197,5200,5201,5199"]

Fényes Zsolt meccse 21 órakor kezdődött. A résztvevők szerint az első menet egyértelműen az övé volt, a másodikban azonban egy hátsó fojtást kapott, majd amikor a bíró kérdezte, hogy rendben van-e minden, Zsolti pedig jelezte, hogy igen, mégis leállították a küzdelmet. Szerencsére Zsolt nem volt elkenődve, csak - érthető okokból - bosszantotta, hogy emiatt ment el a meccs, amit amúgy akár meg is nyerhetett volna.


Cseh-Lantos Renáta egy nagyon komoly, kemény és színvonalas címmeccset vívott 5x5 percben a német Ania Fucz ellen. Reni ugyan pontozásos vereséget szenvedett, de ez nagyban betudható valószínűleg a hazai pálya lejtésének is, hiszen a jelenlévő magyar csapat máshogy látta.




"A felkészülést szerencsére semmi komoly dolog vagy sérülés nem hátráltatta, minden rendben volt. A mérkőzésre is sikerült jól ráhangolódni. A videót még nem láttam, de azt hiszem így utólag, hogy többet kellett volna a földön dolgoznom, többet ütni és rúgni. A Respect FC és a gála is elég korrekt volt, az ellenfelem is nagyon sportszerűen viselkedett. Jó tapasztalat volt összességében." - mesélte nekünk Fényes Zsolt.



Renátát is megkérdeztük az élménnyel kapcsolatban, ő pedig az alábbiakat mondta nekünk:




"Szerencsére nálam sem volt gond a felkészülési idő alatt. Annyi történt, hogy az elmúlt 2 hónapban az edzéseimet teljesen át kellett ütemeznem, mivel a kislányom betöltötte a 2 évet és visszamentem dolgozni. Felkészültnek éreztem  magam és az 5x5 perces adok-kapok után sem éreztem magam teljesen elfáradva. Az állóharcra kicsit jobban ráfekszünk ezután, de nagyon tetszett az ottani szabályrendszer egyébként. Kevés tiltott technika volt. Videót sajnos még nincs, így nem volt alkalmam kielemezni. A szervezésre csak jót tudok mondani és ahogy Zsolti esetében is, az ellenfelem nagyon korrekt és sportszerű volt."



A visszaút elég kalandosra sikerült... Vasárnap hajnali 2 órakor indultak vissza, azonban az autó Wuppertal-tól 20km-re megállt sajnos, így az éjjelt egy pihenő parkolóban töltötték. Másnap egy magyar lány segített nekik, hogy haza találjanak és végig elkísérte őket. Segített a vonat átszállásokkal és a repülőjegy megvásárlásában is.


Mindent összegezve rendkívüli jó kapcsolatot sikerült kialakítani a Cutler Fight Team-nek a Magyar Kempo Szövetséggel és nagyon jó hangulatban telt a verseny. Sok tapasztalatot szereztek a versenyzők és sok barátság alakult ki.


http://www.youtube.com/watch?v=Dkz3PduYrgk&rel=0

Köszönjük az interjút és további sok sikert kívánunk Nektek!