Shinkyokushin Karate EB - Varsó

karate_eb_2015_magyar_csapat
Tíz magyar érem, magyar női győzelmek az Európa-bajnokságon! Szepesi Csenge, Berencsi Tímea és Németh Veronika Európa-bajnokok! 3 arany, 2 ezüst és 5 bronzéremmel zárt a magyar válogatott a varsói felnőtt Shinkyokushin karate EB-n, melyet 2015. Április 17-18. között tartottak a Varsói Towar Sporthallban.


Formagyakorlatban a juniorok mezőnyében Berencsi Tímea precíz gyakorlataival utasította maga mögé az EB népes mezőnyét, megszerezve így az aranyérmet. A többszörös Európa-bajnok Tóth Attila is remek formában érkezett az EB-re, de hazai pályán az elődöntőben a későbbi lengyel bajnok jutott tovább a döntőbe, így Attila bronzéremmel zárta az EB-t.


Junior küzdelemben is jól szerepeltek válogatott versenyzőink. Németh Veronika révén aranyéremmel, Kis-Simonka Vince által ezüsttel és Fekete Farkas Mór bronzérmével öregbítették a magyar versenyzők hazánk hírét Európában.


Az EB második napján a felnőtt fullcontact küzdelmekre került sor. Az EB esélyeket erősen meghatározták a nagy létszámú kelet-európai részvétel miatt a lengyel, litván, ukrán, román versenyzők, már az októberi tokiói világbajnokságra készülve.


[gallery link="none" type="slideshow" ids="5362,5364,5366,5367,5363"]

Ebben a kemény mezőnyben Körmöndi Lídia, Rózsa Gábor és Balogh Zsolt nagyszerűen meneteltek az elődöntőig, de sajnos nem sikerült a döntőbe kerülniük.


Női 55 kg-ban Szabó Zsófi, a Yakuzák SE versenyzője, harcos,  technikás küzdelmeket követően került a döntőbe, ahol szoros küzdelemben a bírók litván vetélytársát látták jobbnak, így ezüstéremmel végzett az EB-n.


Női +65 kg-ban Szepesi Csenge, Kamikaze SE, végig harcosan küzdve wazari találatokkal és meggyőző aktivitással jutott el a döntőig, ahol felőrölte litván ellenfele erejét, megszerezve így harmadik Európa-bajnoki győzelmét.


Összességében a magyar csapat 10 éremmel, 3 arannyal, 2 ezüsttel és 5 bronzéremmel zárta az EB-t.


Gratulálunk a versenyzőknek és edzőiknek!

Összesített eredmények

Kata- formagyakorlat:

Junior női Kata:
1. Berencsi Tímea - Kisvárda
Edző: Markó László

Felnőtt Férfi Kata:
3. Tóth Attila - Abasár, Tekeres SE, edző: Tóth Attila

Junior küzdelmi eredmények:

Junior női -55 kg:
1. Németh Veronika - Castrum SE, edző: Pantelics Péter

Junior férfi -55 kg:
2. Kis-Simonka Vince - Hajdúszoboszló, edző: Szabó Tamás

Junior férfi -70 kg:
3. Fekete Farkas Mór - Yakuzák SE, edző: Agócs Tibor

Felnőtt küzdelmi eredmények:

Női 55 kg küzdelem
2. Szabó Zsófi - Yakuzák SE, edző Agócs Tibor

Női 65 kg küzdelem
3. Körmöndi Lídia - Victory, edző: Stefanovics József

Női +65 kg küzdelem
1. Szepesi Csenge - Kamikaze SE - edző: Polacsek Zoltán

Férfi 70 kg küzdelem
3. Rózsa Gábor - Fight SE, Edző: Bencze Antal

Férfi 90 kg küzdelem
3. Balogh Zsolt- Victory, Edző: Stefanovics József

Az ellenfelem.hu ezúton szeretné megköszönni a beszámolót Kalmár Árpád úrnak, a Magyar Karate Szakszövetség főtitkárának.