Felnőni a harcban - Győrfi Csaba

A „Felnőni a harcban” sorozatunk második részében –Halmi Viktor után - Győrfi Csabát kérdeztük. Ezt az interjúsorozatunkat olyan harcosoknak tartjuk majd fent, akik valamiért meghatározóak voltak az elmúlt évek magyar küzdősport-világában.


Csabát ugyancsak nem kell bemutatni olyannak, aki járt már korábban minőségi magyar gálán, hiszen akkor biztos találkozott már legalább egyszer a nevével. Az elmúlt időszakról, jövőbeli terveiről és arról kérdeztük, hogy miként is áll most saját karrierje.


ellenfelem.hu : - Kezdjük egy kis áttekintéssel. Mi történt veled  és csapatoddal az elmúlt hónapokban?


Győrfi Csaba: - Volt egy váll sérülésem, ami még mindig nem az igazi, de azért már tudok vele edzegetni. A csapatommal többször költöztünk újabb helyszínekre, amik nem váltak be. Jelenleg pedig úgy tűnik, hogy megtaláltuk a megfelelő helyszínt és azóta szépen alakulunk.


 e.: - Rég volt, mikor ringben láttunk. A megfelelő ellenfél és lehetőség hiányzik csupán, vagy már főként inkább az edzői munkádra összpontosítasz a jövőben?


Gy.Csa.: - Főként az edzői munkámra összpontosítok az utóbbi időben, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fordul meg a fejemben egy újabb verseny lehetősége és amennyiben egy jó ajánlatot kapnék, ami motiválna, akkor akár vissza is térhetnék. Napi 8-9 edzést tartok, emellett nehéz lenne felkészülni egy versenyre szponzor segítsége nélkül.


e.: - Az edzők fontosságáról rengeteg szó esik mindig, de hasonlóan fontos szerepet töltenek be a csapattársak is. Neked van-e olyan edzőtársad, akitől sokat tanultál, esetleg felnéztél ?


Gy.Cs.: - Karacs Attilára már felnéztem pályafutásom elején és később csapattársak is lettünk, ami úgy érzem sokat segített a fejlődésemben.


fotó 3


e.: - Visszagondolva, miben formálta személyiséged az edzőteremben és a ringben eltöltött évek?


Gy.Cs.: - Az évek során megtanultam az önuralmat a mindennapi életben felhasználni, valamint a meccsek során az utolsó pillanatig higgadtnak maradni.


e.: - Edzőként mi az, amit a versenyző évek során tanultakból beépítesz saját foglalkozásaidba is?


Gy.Cs.: - Sok edzőt és csapatot megjártam az évek során, ahol a legkülönbözőbb edzési módszerekkel találkoztam, amelyekből a számomra hasznossá vált dolgokat a saját csapatom építésében használom.


e.: - Nézzük a másik oldalát. Mi az, amin változtattál, amit másként csinálsz?


Gy.Cs. - Edzőként jobban látok és sokkal hamarabb megtalálom a hibákat és a gyenge pontokat az ellenfeleken.


e.: - Sok kemény harcot megvívtál, van-e olyan mérkőzés,amire valamilyen okból többet gondolsz, jobban megmaradt benned az élménye?


Gy.Cs.: - Természetesen van, ami mély nyomot hagyott bennem, az a Showtime Profi Világbajnoki címéért zajlott Alexandre Cosmoval, ahol az első menetben egy térdrúgásnak köszönhetően felszakadt a szemöldököm és az arcom, így  leléptettek és nem tudtam magamból mutatni semmit és ez a mai napig zavar, ahányszor eszembe jut. Vele szívesen visszavágóznék.


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7yxkXN9-5QE&w=560&h=315]


e.: - Sokan nehezen élik meg a ringbelépés előtti órákat, perceket. Volt-e erre valamilyen módszered, szokásod,amivel hangolódtál az összecsapásokra?


Gy.Cs.: - Mindig zenét hallgattam a mérkőzések előtt, így lazultam el és játszottam el fejben a meccs stratégiát.


e.: - Amikor ringbe lépsz, azt már borítékolni lehet, hogy kemény, őszinte összecsapást fogunk látni, függetlenül az aktuális formától és ellenféltől. Manapság egyre kevesebb az ilyen személyiséggel rendelkező harcos. Miben látod ennek okát?


Gy.Cs.: - Kevesen merik szerintem bevállalni az igazán nagy harcokat.  Sokan úgy gondolom megelégednek két pont előnnyel, pedig ki is üthetnék az ellenfelüket. Én amióta csak versenyzek, teljes erőbedobással küzdök és idő előtt szeretném megsemmisíteni az ellenfeleimet. Talán ezért mutatnak más képet a mérkőzéseim.


e.: - Végezetül, mik a tervek és célkitűzések a Győrfi Team számára idén?


Gy.Cs.: - Szeretnénk minél több versenyen részt venni a csapatommal és külföldi megmérettetésre is kijutni.


e.: - Köszönjük!