Heti összefoglaló

Magyar szempontból több fontos esemény is volt a héten. Az egyik a Szegeden megrendezett XXI. Kick-Box Világkupa, a másik pedig Benedek Zsolt szereplése a SuperKombat bukaresti gáláján. De a karate és birkózás sikereiről sem feledkezhetünk meg! Örömre mindegyik rendezvény kapcsán volt okunk, de ne szaladjunk ennyire előre. Nézzük sorban a hét legfontosabb eseményeit!


Hétfőn az "Egy harcos naplója" videósorozattal kezdtünk, melynek aztán meglepően jó fogadtatása volt, így a hét folyamán még több részt láthattatok belőle.


Folytatásként a már fentebb említett szegedi Kick-box Világkupa beharangozója következett, melyet szombat és vasárnap is a helyszínen követtünk végig.



Estére maradtunk a szakmai vonalon, és az árnyékolás leggyakoribb hibáit jártuk körül.


Kedden a soros "Egy harcos naplója" rész után a Bács-Team Shidokan Karate VB szereplését foglalta össze nekünk a csapat vezetője, Vancsik Nándor.


Este a Balogh Norberttel készült interjúnkat olvashattátok, Norbit a "Felnőni a harcban" sorozatunk keretén belül szólaltattuk meg.


Szerdán a Ferobox Event pénteki gáláján ringbe lépő Szellő Imréről olvashattatok. Imrére egy kubai származású harcos várt a Messzi István Sportcsarnokban. A gála eredményeiről lentebb találtok információkat.


IMG_4624


Az elülső keresztszalag-szakadással mentünk tovább délután, majd este elértünk a hét másik legfontosabb témájához. Benedek Zsolttal készítettünk interjút, még a romániai Superkombat ütközet előtt. A békéscsabai harcos az első magyarként léphetett ringbe a SuperKombat gálán, és szép teljesítményt mutatva megosztott pontozással verte a helyiek kedvencét, Bogdan Nastase-t.


Csütörtökön a hétvégén zajlott Zen Bu Kan Kempo Országos Bajnokság beharangozójával indítottuk az utolsó előtti munkanapot. Aztán a harmadik rész következett az "Egy harcos naplója" sorozatból.


belfort


Estére kicsit szakmaibb vonalra úsztunk ismét. Lábmunka volt a téma: lépés és fordulás.


Pénteken, az újpesti jégcsarnokban tartották a II. korcsoportos kötöttfogású diákolimpiát, amit szombaton a serdülők kötöttfogású országos bajnoksága követett. A 13 és 15 évesek versenyén 13 súlycsoportban osztottak bajnok aranyat.  A fiatalok megmérettetésén 134 birkózó között 13 bajnoki címet osztottak ki. A serdülő kötöttfogású országos bajnokság teljes eredménylistája itt található.


A május 23-án, szombaton rendezett Budajenő Kempo Kupán küzdelmi kategóriákban 19 klub, 80 versenyzője mérte össze erejét. A csapatverseny végeredménye: I. hely - Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE, II. hely - MadMax Dojo, III. hely - Firewolf.


budajeno-kempo-kupa-2015


Szintén szombaton történt, hogy a törökországi Antalyában rendezett, három napos „Mithat Bayrak & Ismet Atli” junior nemzetközi versenyen, ahol szabadfogásban a nők és a férfiak is képviselték hazánk színeit, az 59 kilogrammosok között Galambos Ramóna, míg a 67 kilogrammosoknál Sándor Klaudia elhozták az aranyat! Előbbi lengyelt, utóbbi oroszt győzött le a mindent eldöntő fináléban.


wrestling-antalya

A karate világában sem telt a szombati nap eseménytelenül. A Yakuzák SE 4 arannyal és egy bronz éremmel tért haza Belgiumból, a 2015-ös Shinkyokushin Full Contact Openről!

A verseny a DREAM CUP szabályai szerint zajlott. Sok szervezetből érkeztek, körülbelül 8 ország képviseltette magát. Csak a litvánok 45 gyerekkel utaztak 1750 km-t, szóval egy igen komoly mezőnyben álltak helyt versenyzőink.

Az eredmények pedig:

Mező Lili I.hely
Szajka Bendegúz I.hely
Móczó Milán I.hely
Fekete Farkas Mór I.hely
Gál Barnabás III.hely

Akinek ez még mindig kevés lenne szombatra, annak elárulhatjuk, hogy birkózóink Szlovákiában is remekeltek. A dunaszerdahelyi, hagyományos Csallóközi-kupán kadet válogatott keretünk tagjai léptek a szőnyegre, akik közül öten is a dobogó tetejére állhattak. Az aranyérmek mellett ezüst- és bronzérem is jutott a mieinknek! 54 kg-ban Németh Márton (Kanizsai BSE), 63 kg-ban Mester Milán (ESMTK), 69 kg-ban Bíró Roland (Kertvárosi SE), 76 kg-ban Nagy Balázs (UTE), míg 100 kg-ban Medgyes Tibor (Ceglédi VSE) sem talált legyőzőre. A súlycsoport-elsőségek mellett Magnucz Richárd (Csepeli BC) és László József (Vasas SC) révén egy ezüst- és egy bronzérmet is bezsebeltek a mieink az 58 kilogrammosok versenyében.


De ez még mindig nem volt elég birkózóinknak, hiszen Dormagenben, a Német Női Nagydíjon felnőtt válogattunk tagjai közül Sastin Marianna aranyat, Barka Emese ezüstöt, míg Dénes Mercédesz bronzérmet szerzett. Marianna az 58 kilogrammos döntőbe vezető úton az orosz Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmest is legyőzte. A fináléban hazai riválisával, a világ- és kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, Barka Emesével (a döntőbe vezető úton legyőzte többek között a kétszeres Európa-bajnok Johanna Mattssont is) küzdött meg, ami nem csak az aranyéremért zajlott, hanem jócskán beleszámított a világbajnoki részvételért zajló versenybe is.


Szombatra-vasárnapra "átlógó" hírünk, hogy a 3. Ifjúsági és Junior Női Ökölvívó VB-n, Tajpejben a válogatottunk két bronzéremmel zárt! A juniorok között Budai Vivien (KSI), míg az ifjúsági korosztályban Takács Tímea (Halásztelek) állhatott fel a dobogóra.


shinkyokushin-belgian-open-2015