Judo Grand Slam - Ungvári bronzérmes

Ahogy már írtunk, a hétvégén Bakuban lépnek tatamira judósaink. Egészen pontosan 5 versenyzőért szoríthatunk péntektől vasárnapig. Eddig 2 versenynap telt el, és mindkét nap volt magyar dobogós versenyző!


64020120729_1003_SZM


Pénteken, az első napon egy ezüstéremnek örülhettünk, amit Csernoviczki Éva nevéhez köthetünk. Szombaton aztán az Ungvári fivéreken volt a sor, hogy újabb medállal gazdagítsák hazánk nevét Bakuban.


Attila a -81 kg-os súlycsoportban a portugál Diogo Lima-val kezdett, míg Miklós a spanyol Uematsu Kiyoshi ellen lépett először tatamira.


Az első kört mindketten gond nélkül vették, a másodikban aztán Attila már nem bírt a mongol Nyamsuren-nel, így ő helyzetlenül zárta a Grand Slam-viadalt.


Miklós ezzel szemben remekül menetelt, legyőzve a spanyolt a hazai színekben versenyző Rahimli várt, majd szintén egy mongollal találta szembe magát, Khashbaatar legyőzésével már az elődöntőben várt rá a később aranyérmes hazai versenyző, Rustam Orujov.


Ungvári Miklós tehát megszerezte a második érmünket Bakuban, a zárónapon, Bor Barnáért és Cirjenics Miklósért szoríthatunk.